Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Kroes in controle

Een dag na de Europese eliminatie door Aston Villa, begint Alex Kroes aan zijn nieuwe uitdaging bij Ajax. De algemeen directeur wacht een monsterklus. Daarbij moeten voetbal, supporters en de menselijke maat centraal staan.

15 maart 2024 - 10:30
Alex Kroes 1200
Kroes kan eindelijk van start. © AFC Ajax

Laten we het eerst even hebben over donderdag. Verliezen is pijnlijk. Zeker als het met 4-0 is. Maar als je verliest, moet je groots verliezen. Dat deden we helaas niet op het veld. Een dikke nederlaag, waarbij het elftal voor de zoveelste keer uit elkaar viel.

Het is allemaal niet best dit seizoen. Wie wel in vorm zijn? De Ajaxsupporters. Elk uitvak is uitverkocht en elke wedstrijd staan ze weer achter de ploeg. Dus felicitaties voor Aston Villa en complimenten voor onze supporters.

Dan de dag waarop Alex Kroes – eindelijk – begint als algemeen directeur. Welkom, Alex. Uiteraard wensen alle Ajacieden je veel succes, want dan hebben we het allemaal. Maar laten we wel eerlijk tegen elkaar zijn: jij bent niet de Messias, zoals velen je aankondigen. Ook jij bent maar een mens. Zoals ik je heb leren kennen, ben je een goed mens, met hart voor supporters en een échte Ajacied.

Laat het vooral over voetbal gaan, want we zijn tenslotte een voetbalclub. En niet zomaar een club. Wij zijn Ajax.

Juist dat laatste hebben we nodig de komende jaren: echte Ajacieden. Zowel op het veld, als daarbuiten. En wat betreft dat Ajaxhart, je zei letterlijk tegen mij: “Fabian, alles wat we doen, doen we natuurlijk voor de supporters.” Zo is het! Ajax is van en voor supporters.

Breng de menselijke maat terug binnen de club. Laat het vooral over voetbal gaan, want we zijn tenslotte een voetbalclub. En niet zomaar een club. Wij zijn Ajax. Hier krijg je nooit de tijd. Toch hoop ik dat dit jou wel is gegund.

Ook jij kan niet met een knip in je vingers een Champions Leaguewaardig elftal op de been brengen. Laat ons komend seizoen echter wel om de landstitel en de KNVB-beker strijden. Dat is het minimale wat we als supporters willen. De rest – lees Europa – komt wel weer.

Bij Ajax mag nooit iemand op cruise control werken. Elke dag moet iedereen het beste nastreven, maar uiteraard wel binnen de menselijke maat. Dat kan alleen met een positieve insteek, zodat uiteindelijk de verwachtingen kunnen worden waargemaakt. Alex, nogmaals veel succes.

Aan de supporters zal het niet liggen!

Aanbevolen
Kroes: ‘Komende tijd moet in teken staan van structuur, richting en rust’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >