Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Henderson: ‘Watkins heeft alle kwaliteiten die een spits wenst’

Jordan Henderson stelt dat Aston Villa van alle clubs in Europa misschien wel het meest in vorm is. Kortom, Ajax kan zijn borst natmaken voor de achtste finale van de Conference League. Ook waarschuwt de Engelse middenvelder voor spits Ollie Watkins.

Door Jordy Haak
06 maart 2024 - 14:07
Henderson Persco 1200
Henderson is onder de indruk van Aston Villa. © AFC Ajax

De nummer vier van de Premier League komt donderdag op bezoek in de Johan Cruijff Arena. Henderson zag afgelopen weekeinde op televisie hoe The Villans met 3-2 wonnen van Luton Town. Hij bekeek dit seizoen al vaker potjes van de ploeg uit Birmingham. Henderson steekt zijn bewondering niet onder stoelen of banken.

“Aston Villa heeft een erg goed team met ijzersterke spelers. Ik ben fan van hun manager, Unai Emery,” aldus Henderson tijdens de persbabbel. “Hij heeft een team neergezet dat erg constant presteert. Daarvoor is meer dan alleen geld nodig. Hij weet wat hij doet en zijn spelers zien er zo gedrild uit. Ze hebben voetballers met de juiste mentaliteit, een groep die voor elkaar door het vuur gaat en een goede mix tussen talenten en ervaren spelers.”

“Voor ons is het belangrijk compact te spelen,” vervolgt hij zijn verhaal over wat Ajax daar tegenover moet stellen. “Tegelijkertijd moeten we zelf ook proberen hen pijn te doen. Dat is een zware test, maar ook een uitdaging waar iedereen enthousiast over moet zijn.”

De grote blikvanger bij de Engelsen is spits Ollie Watkins. Hij scoorde dit seizoen al 21 keer in 38 officiële duels. Daarmee is hij de meest waardevolle speler van de Premier League. Henderson waarschuwt Ajax voor de kwaliteiten van de centrumaanvaller.

Aanbevolen
Van ’t Schip vindt Aston Villa op alle vlakken geweldig

“Watkins is fantastisch. Hij is heel beweeglijk en kan de bal goed in de ploeg houden. Voor de goal is hij dodelijk. Hij is ook nog eens sterk in de lucht. Eigenlijk heeft hij alles wat een nummer negen zich wenst. Daarnaast is hij een geweldig persoon. Een echte professional, die in topvorm verkeert. We moeten hem goed in de gaten houden, maar dat geldt eigenlijk voor hun hele ploeg,” aldus Henderson.

In aanloop naar de achtste finale van de Conference League ontdekte de middenvelder dat hij in zijn carrière al 22 keer tegenover Aston Villa stond. “Dat is best vaak, hè? Ik durf wel te zeggen dat het altijd lastige wedstrijden waren. Tegen een sterke ploeg,” aldus Henderson in reactie op een vraag van Ajax Life.

Zijn er nog speciale momenten die er voor hem uitspringen? “Ik herinner me vooral de nederlaag met Liverpool op Wembley, in de halve finale van de FA Cup. Dat is best gek, want ik won vaker van Aston Villa dan ik verloor. Toch bleven die nederlagen mij het meest bij. Waarschijnlijk omdat die het meeste pijn doen.”

Afgaande op bovenstaande woorden, hopen we dan ook dat het treffen tussen Ajax en Aston Villa hem niet lang bijblijft. Dat zou een goed teken zijn.

Aanbevolen
Kaplan over taalbarrière: ‘De fysio sprak steeds Nederlands tegen me’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >