Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip vindt Aston Villa op alle vlakken geweldig

Ajax speelt donderdag in eigen huis de eerste van twee duels met Aston Villa. John van ’t Schip noemde de confrontatie met The Villans een mooie uitdaging voor zijn spelers. Ook ging hij in op de fitheid van Steven Berghuis.

Door Jordy Haak
06 maart 2024 - 13:14
Schip 1200 (1)
Villa-thuis komt te vroeg voor Berghuis. © Pro Shots

Om maar meteen met Berghuis te beginnen: hij kan hoogstwaarschijnlijk niet spelen. Van ’t Schip gaf een klein inkijkje in de fitheid van de aanvaller. “Ik ga er niet vanuit dat hij het haalt. Hij kampt met een lastige blessure aan de binnenband van de knie. Lopen gaat goed, maar trappen niet. En tja, het schijnt dat hij dat juist vrij vaak doet tijdens een wedstrijd.”

Is de trainer niet bereid risico’s te nemen met Berghuis? “Het spelen met pillen en injecties is niet de bedoeling. Het is nu te pijnlijk als hij een bal trapt. Zo lang die pijn blijft hangen, kan hij nog niet spelen.”

Natuurlijk kreeg Van ’t Schip ook de vraag voorgelegd wat de kracht van Aston Villa is. “Hoe goed ze zijn? Je hoeft alleen maar naar hun positie in de Premier League te kijken. Ze staan vierde. Het is op alle vlakken een goede ploeg. Defensief, lengte, ervaring, spelhervattingen, opbouw, direct spel… We moeten echt heel geconcentreerd spelen. Ze straffen je zomaar af bij balverlies.”

Aanbevolen
Henderson: ‘Watkins heeft alle kwaliteiten die een spits wenst’

Van ’t Schip noemt spits Ollie Watkins als een van de grote gevaren van Aston Villa. “Hij is belangrijk voor trainer Unai Emery. De ploeg kan in balbezit goed opbouwen, maar ook direct spelen wanneer nodig. Dan volgt een lange bal op Watkins. Hij is echt een heel sterk aanspeelpunt. Snel en krachtig. Hij geeft de rest van de ploeg de kans om razendsnel aan te sluiten.”

“Aston Villa is gewoon echt heel sterk,” deed Van ’t Schip er nog een schepje bovenop. “We willen voortborduren op waarmee we bezig zijn, maar het hangt ook van de tegenstander af. Als die ons terugdringt, moeten we verdedigen. We willen echter zoveel mogelijk de bal hebben en zonder angst voetballen. Deze wedstrijd is voor ons een hele mooie kans om te laten zien dat we een goede pot tegen ze kunnen spelen.”

Ajax en Aston Villa trappen donderdag om 18.45 uur af in een uitverkochte Johan Cruijff Arena.

Aanbevolen
Kaplan over taalbarrière: ‘De fysio sprak steeds Nederlands tegen me’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >