Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Emery: ‘Wat er anders wordt komende week? Villa Park!’

Aston Villatrainer Unai Emery was donderdag na het 0-0-gelijkspel tegen Ajax lovend over de tegenstander uit Amsterdam. Waar zijn ploeg niet het gewenste niveau haalde, daar zorgde de wisselwerking tussen supporters en Ajaxspelers voor een kolkende Johan Cruijff Arena.

08 maart 2024 - 07:56
Emery 1200
Emery zag zijn ploeg niet het gewenste niveau halen. © Pro Shots

De goede sfeer in het stadion was de Spaanse oefenmeester opgevallen, maar hij weet dat ook zijn ploeg tijdens de return in Birmingham naar voren wordt geschreeuwd. Hij kreeg van een Engelse journaliste de vraag wat er in de terugwedstrijd nodig is om beter voor de dag te komen. Het antwoord dat Emery gaf, bevatte twee woorden: “Villa Park!”

Het leek een beetje op: wat jullie vandaag konden op de tribunes, kunnen wij in eigen huis beter. Het was in elk geval een oproep aan de eigen supporters om er in de return voor te zorgen dat zijn ploeg wordt gedragen door de ambiance op eigen bodem.

“In Villa Park hebben we onze fans nodig voor een mooie atmosfeer,” stelde Emery, die ook zag hoe de zinderende ambiance in de Johan Cruijff Arena de Ajacieden hielp. “Er hing een geweldige sfeer in het stadion. Het was een wedstrijd van heel hoog niveau. We beseffen met deze uitslag dat we nog altijd de favoriet zijn om door te gaan.”

Aanbevolen
Van ’t Schip ziet ook met Bergwijn en Berghuis brood in nieuw systeem

“Maar je moet altijd op je hoede zijn voor verrassingen, want die zien we vaak genoeg in Europa,” zei Emery er snel achteraan. “Spelen in Europa is moeilijk. In dit eerste duel met Ajax hadden we niet de controle over de wedstrijd zoals we vaak wel hebben. We bleven wel hard werken en hielden ons goed aan het tactische plan.”

Toch was hij kritisch op het spel van zijn eigen ploeg. “Ik wist vooraf dat we met Ajax een lastige opponent zouden treffen. We lieten niet voldoende zien om aanspraak te maken op een beter resultaat in Amsterdam. De strijd is volgende week nog volledig open. In Villa Park staan onze fans erachter.”

Emery zag Jordan Henderson een belangrijke rol vervullen bij Ajax. “We kennen deze ploeg nu beter. Henderson helpt Ajax zeker. Hij is heel comfortabel aan de bal, wordt steeds sterker en zorgt zo voor rust in de ploeg. Ajax heeft ook een aantal extreem talentvolle en jonge spelers. Zij kunnen over een paar jaar zomaar op een veel hoger niveau spelen.”

De return in Birmingham staat voor donderdag 14 maart op het programma. In Villa Park wordt dan om 21.00 uur (20.00 uur lokale tijd) afgetrapt. Ajax wordt gesteund door 2109 supporters in het uitverkochte uitvak.

Aanbevolen
Jarige Hato kreeg veel energie van kolkende Johan Cruijff Arena

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >