Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergwijn: ‘Spelers als Godts hebben we gewoon nodig’

Steven Bergwijn is terug van zijn lange blessure. Op bezoek bij Sparta viel hij in. Met de aanvoerder binnen de lijnen boog Ajax een 2-0-achterstand om in een 2-2-gelijkspel. Bergwijn was een van de doelpuntenmakers.

17 maart 2024 - 19:41
Bergwijn 1200
Bergwijn lost Godts af op Spangen. © Pro Shots

Bergwijn noemde het in de kleine persruimte van Het Kasteel frustrerend om vanaf de bank toe te moeten kijken. De aanvaller zag hoe het niet liep. Hij wilde dolgraag een steentje bijdragen. Wel was hij positief over de brutale en fris voetballende Mika Godts, die debuteerde in de basis en een goede indruk achterliet.

“Mika had een aantal goede acties. Ik ben blij dat hij het zo goed deed en weer fit is. Dit soort spelers hebben we gewoon nodig bij Ajax,” aldus Bergwijn, die juist voor de moegestreden Godts inviel. Dat gebeurde na 55 minuten. Zowel Godts als Bergwijn konden nog geen hele wedstrijd spelen.

“Ik kon zelf zo’n 35 minuten spelen,” aldus Bergwijn, die ook positief was over de rol van Chuba Akpom. De Engelsman scoorde zelf en stelde Bergwijn in staat om de 2-2 binnen te schuiven. “Chuba is hartstikke belangrijk met een goal en een assist. Dat we terugkomen van een 2-0-achterstand, vind ik wel een lichtpuntje.”

Aanbevolen
Akpom probeert ook na nieuw puntenverlies positief te blijven

Toch typeerde Bergwijn een groot deel van de wedstrijd vooral als vervelend. “Het is moeilijk om te zien hoe het gaat. Voor elke Ajacied. Er was voor rust niet zoveel aan de hand. Een goal tegen kan altijd gebeuren. Godts had mooie acties, maar er waren weinig mensen in de zestien. Zo ga je als ploeg geen doelpunten maken. De aanvallende scherpte ontbrak. Ik heb daar geen verklaring voor.”

“Ik ben in elk geval blij dat ik weer kan meedoen,” vervolgt Bergwijn. “We moeten nu van wedstrijd tot wedstrijd kijken en voor het hoogst haalbare gaan. Wat dat is? Daar doe ik geen uitspraken over. Dat heeft geen zin.”

Tijdens de afwezigheid van Bergwijn, werd het systeem aardig aangepast. Hoe kijkt hij daarnaar? “Voor mij verandert er niet zoveel. Ook in een 4-3-3-formatie speelde ik al veel vanaf de binnenkant. Daarbij is het ook niet aan mij in welk systeem we spelen. Als de technische staf besluit zo te spelen, moeten wij dat als spelers gewoon doen.”

Bergwijn zegt de komende interlandperiode vooral te benutten om nog fitter te worden. Hij popelt om belangrijk te zijn. Dat langs de kant zitten, vond hij drie keer niks.

Aanbevolen
Van ’t Schip verklaart vrije trappen Henderson tegen Sparta

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >