Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Akpom probeert ook na nieuw puntenverlies positief te blijven

Als invaller toonde Chuba Akpom toch weer zijn waarde. Met een doelpunt en assist droeg hij bij aan het late 2-2-gelijkspel tegen Sparta. De spits baalde van het puntenverlies, maar probeert zo positief mogelijk te blijven.

17 maart 2024 - 19:30
Akpomspaaja800
Akpom doet alles om te scoren. © Pro Shots

Ajax kwam opnieuw beroerd voor de dag. De gifbeker lijkt geen bodem te hebben. Wel toonde de ploeg van John van ’t Schip veerkracht, door een 2-0-achterstand om te buigen in een gelijkspel. Akpom verscheen na afloop voor de camera van ESPN. Hij kreeg de vraag of Ajax op Het Kasteel een punt won of dat het er twee verloor. 

“Deze wedstrijden wil je winnen, dus het voelt als een nederlaag,” aldus de Engelsman, die ondanks de sportieve malaise positief probeert te blijven. “Het enige wat we kunnen doen in deze situatie, is naar de positieve dingen kijken. We hebben een punt, al wilden we meer.”

De trainer stuurde Akpom het veld in met een duidelijke opdracht: wees dreigend in de zestienmeter en probeer de wedstrijd om te draaien. Dat lukte. De spits knikte eerst raak op aangeven van Jordan Henderson en bediende daarna Steven Bergwijn bij de 2-2. Dat geeft Akpom vanzelfsprekend een goed gevoel.

Aanbevolen
Bergwijn: ‘Spelers als Godts hebben we gewoon nodig’

“Doelpunten maken, dat is waar ik van droom,” aldus de aanvaller. “Ik doe er alles aan. I put my head on the line to score. Dit is een van mijn kwaliteiten. Ik hou ervan doelpunten te maken en belangrijk te zijn. Een assist geeft eveneens een goed gevoel, want je helpt een ploeggenoot. Het is ook goed voor Stevens vertrouwen.”

In de absolute slotseconden mocht Ajax nog heel even hopen op meer, vanwege een mogelijke penalty. De scheids gaf ‘m niet. Dat leek terecht. Akpom maakte er dan ook geen probleem van. “Ik wil niet bevooroordeeld zijn en zeggen dat het een penalty was. Ik vroeg de arbiter of er door de VAR naar was gekeken. Hij zei dat ze ‘m hadden gecheckt. That’s it.”

De Ajacieden vliegen nu uit voor een interlandperiode. Akpom heeft geen nationale verplichtingen. “Ik ga terug naar Londen en tijd met mijn familie doorbrengen, want het was een moeilijke periode voor ons allemaal. We moeten mentaal tot rust komen en ons hoofd leegmaken, zodat we het seizoen positief eindigen.”

Aanbevolen
Van ’t Schip verklaart vrije trappen Henderson tegen Sparta

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >