Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Highway to Hell en een reuzegrote Henderson

Een drie meter hoge Jordan Henderson siert de gevel van de Ajax Fanshop. Naast hem komt een bebaarde rocker met een AC/DC-shirt de winkel uit. In de verte klinkt Whole Lotta Rosie uit speakers. Hij en velen anderen dragen diadeempjes met duivelshorentjes.

06 juni 2024 - 08:41
Henderson 1200
Blijft Henderson bij Ajax of niet? © SV Ajax

Toegegeven, dit is een wat vreemde inleiding voor een blog, maar het is samengevat wel wat ik zie als ik woensdagavond van kantoor naar mijn auto op P-Noord loop. Even blijf ik staan om alles in me op te nemen.

De hardrockmeneer die net de fanshop uitliep, hield even ervoor het nieuwe uitshirt vast. Het was een vreemd beeld. In niks lijkt hij – zwart AC/DC shirt, lange grijze baard en grote zwarte laarzen – op een Ajaxsupporter. De rode duivelshorentjes op zijn hoofd zien er grappig uit.

Het blauw gevlekte uitshirt van Ajax kon hem duidelijk niet bekoren. Heel Ajax vermoedelijk niet. Het leek eerder op een gevalletje tijd doden richting het eigenlijke doel van zijn aanwezigheid: een concert van AC/DC in de Johan Cruijff Arena. Highway to Hell dus in ons stadion. We kunnen erover meepraten, nietwaar?

Een Henderson van drie meter, die kan Ajax volgend seizoen goed gebruiken!

Terwijl rockers en rockchicks voorbij de fanshop lopen, valt me de enorme afbeelding van Henderson op. De Engelsman is aan de gevel geplakt, gekleed in het nieuwe uitshirt. Ik gok dat hij zo’n drie meter hoog is. Hij kijkt lachend de straat over. Links naast hem staat Lily Yohannes, international namens Amerika. Armen over elkaar en stoer kijkend.

Een Henderson van drie meter, die kan Ajax volgend seizoen goed gebruiken! Het is misschien wat lastig in de spelerstunnel, maar eenmaal op het veld merk je daar niks van. Eerst maar eens afwachten of de versie van een meter 87 überhaupt zin heeft om bij Ajax te blijven. Het was hem immers allemaal niet meegevallen.

De rest van de gevel is nog niet beplakt. Er wordt duidelijk ruimte overgehouden voor de introductie van zowel het thuisshirt als het derde tenue. In de winkel hangt ook een bedrukt shirt van Brian Brobbey. Hij mag ‘in principe niet weg’, zoals dat zo mooi heet. Tja, we gaan het wel zien. Gelukkig vindt de spits het naar eigen zeggen ‘geen straf’ om volgend seizoen ook voor Ajax te spelen als het niet lukt om weg te komen. Nou, fijn hoor!

Of zoals AC/DC het vermoedelijk zou zingen: “Hell ain’t a bad place to be.”

Aanbevolen
Brobbey over toekomst en vele assists: ‘Ik ben niet gierig’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >