Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vos houdt met Jong Ajax stand in Tilburg en wil richting linkerrijtje

Jong Ajax is erin geslaagd een punt te pakken op bezoek bij koploper Willem II (1-1). Daarmee is de ploeg van Dave Vos al negen wedstrijden op rij ongeslagen. Ontwikkeling is nog altijd het hoofddoel, maar de jacht op het linkerrijtje is geopend.

20 januari 2024 - 09:49
Wiljajverslag800
Vos: ‘Goede resultaten belangrijk voor leerproces.’ © Pro Shots

Het leek er in eerste instantie op dat Jong Ajax een zware avond zou krijgen in Tilburg. Het was al na zes minuten raak voor de thuisploeg. Oualid Agougil kreeg weinig tijd in de opbouw, verloor de bal en zag hoe Ringo Meerveld het leerwerk achter Tom de Graaff werkte. Een vervelend begin voor de talentenploeg.

Toch gingen de koppies bij Jong Ajax niet hangen. De ploeg van Vos kwam tien minuten na de openingstreffer weer op gelijke hoogte. De eerste kans voor de bezoekers was gelijk raak. Het schot van Jaydon Banel werd gekraakt en bleef liggen in de zestienmeter. Gabriel Misehouy was er als de kippen bij en schoot fraai raak. 

Hoewel Willem II tijdens het vervolg van de wedstrijd de bovenliggende partij was, hield Jong Ajax knap stand. De talentenploeg toonde aan een stugge tegenstander te kunnen zijn. Zonder zelf echt iets te creëren, kwamen de Ajacieden niet in hele grote problemen. Wel mochten ze De Graaff bedanken voor een aantal uitstekende reddingen.

Aanbevolen
Pers zaagt Henderson door over Saoedi-Arabië en keuze voor Ajax

Zo nam Jong Ajax een punt mee uit Tilburg. Of Vos daar tevreden mee was? “Ja, eigenlijk wel,” zo stelt de trainer na afloop voor de camera van ESPN. “Ik heb een ploeg gezien die lef heeft getoond en elkaar heeft gesteund. Het is niet het voetbal waar je als Ajax voor wil staan, maar in deze fase van het leerproces is het behalen van resultaten belangrijk.”

Jong Ajax is bezig aan een hele aardige reeks. De ploeg is al negen wedstrijden op rij ongeslagen. De beloften staan momenteel op de vijftiende plek, maar het doel is om in het linkerrijtje te komen. Vos: “Als Ajax moet je spelen om te winnen. In deze fase moeten we leren resultaat te halen. Dan is dat zeker een doelstelling. We staan nu te laag.” 

Toch blijft ontwikkeling het hoofddoel van Jong Ajax, zo benadrukt de trainer. “Je hebt resultaatdoelen, procesdoelen en individuele doelen. Ons belangrijkste doel is spelers doorontwikkelen voor het eerste elftal. Op dit moment gaat dat heel aardig. We hebben al vijf spelers laten debuteren.”

Aanbevolen
Henderson: ‘De cultuur van Ajax spreekt voor zichzelf’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >