Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Henderson: ‘De cultuur van Ajax spreekt voor zichzelf’

We hebben het niet geturfd, maar het aantal keer dat Jordan Henderson Ajax betitelde als een ‘amazing club’, was niet op twee handen te tellen. De Engelsman gaf vrijdag een persconferentie waarin hij een toelichting gaf op zijn komst naar Amsterdam.

Door Jordy Haak
19 januari 2024 - 15:07
Henderson 1200 Vrije Tijd
Wij vinden Ajax ook amazing, Jordan! © Pro Shots

Bij de befaamde slagboom van de Johan Cruijff Arena stonden donderdag al wat Britse cameraploegen om een glimp van Henderson op te vangen. Een quote was zelfs nog beter, maar dat lukte niet. Zij waren een dag later alsnog welkom bij de persconferentie in het stadion. Vijf Engelse nieuwsploegen in totaal. Zo konden ze hun landgenoot alsnog bevragen.

Natuurlijk was ook de Nederlandse sportpers uitgerukt. Henderson kreeg een waar spervuur aan vragen op zich afgevuurd. Een van de vragen was of de 81-voudig international wist wat de Ajaxcultuur inhoudt. “Die spreekt voor zichzelf,” klonk het meteen enthousiast uit de mond van de middenvelder.

“Ik herinner me dat ik als kind keek naar Clarence Seedorf, Frank Rijkaard en Marco van Basten. Later kwamen Zlatan Ibrahimovic en Luis Suarez, met wie ik nu nog altijd goed bevriend ben. Ajax staat bekend om zijn jeugdopleiding. De club heeft altijd veel talent voorgebracht. Dat is nog steeds zo.”

Aanbevolen
Shirtverkoop Henderson breekt binnen 24 uur al record bij Ajax

Henderson heeft zijn nieuwe ploeggenoten inmiddels kort ontmoet. “Dat was fijn. Ik heb nog niet met ze getraind. Eerst moet de werkgeversvergunning in orde zijn. Ik weet niet precies hoelang dat duurt, maar ik hoop dat het snel rond is.”

Volgens John van ’t Schip waren de jonge gasten in zijn selectie meteen onder de indruk van de nieuwe aanwinst. “Je merkt wel aan de andere spelers dat het impact heeft. Het zijn allemaal jongens die de Premier League al jarenlang volgen.”

Henderson genoot van de twintig minuten die hij de training van zijn nieuwe collega’s bijwoonde. “Ajax klautert langzaam op. Toen ik de oefensessie bekeek, zag ik meteen veel jongens met potentie. Er loopt hier zoveel talent rond. Het is mijn taak de jonge spelers te helpen waar ik kan, zodat ze de volgende stap in hun loopbaan kunnen maken. Daarnaast moet ik vooral mijn werk doen op het veld en goed presteren.”

Op de vraag of hij de aanvoerdersband van Steven Bergwijn gaat overnemen, klonk een gedecideerd ‘nee’ uit Hendersons mond. “Steven is de aanvoerder. Ik hoef geen captain te zijn om mijn werk goed te kunnen doen. Ik ben leider door voorbeeld. Daar is geen band voor nodig.”

Aanbevolen
Henderson moet sturing geven: ‘Ik voel me fit en ben er klaar voor!’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >