Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Henderson moet sturing geven: ‘Ik voel me fit en ben er klaar voor!’

Jordan Henderson is de komende tweeënhalf jaar speler van Ajax. De Engelse middenvelder werd donderdag medisch gekeurd en gepresenteerd. Ajax noemt de ervaren aanwinst ‘een geboren leider’. De voormalig aanvoerder van Liverpool vertelt waarom hij kiest voor Ajax.

19 januari 2024 - 06:22
Henderson 6 1200
Rugnummer 6 voor Henderson. © AFC Ajax

Een stunt van formaat, maar in de voetbalwereld is eigenlijk niks te gek, al geeft Henderson via het clubkanaal als eerste toe dat het ook voor hem een achtbaan was. “Het waren wervelende en gekke dagen. Maar ik ben enorm blij hier te zijn en een nieuw hoofdstuk in mijn leven en loopbaan te beginnen.”

“Ajax als voetbalclub spreekt voor zichzelf,” spreekt Henderson de te verwachten woorden. “Spelers van wereldklasse speelden hier jarenlang. Toen ik wist dat er een mogelijkheid was, was ik enorm blij en overweldigd dat deze kans bestond. Het was iets wat ik wilde proberen te realiseren. Het maakt me nederig hier te zijn. Het is een speciale dag.”

Toch vragen veel mensen zich af waarom Henderson nou precies voor Ajax koos. Hij legt het zelf uit. “Ik sprak met een paar mensen hier over wat de plannen zijn, waarom ze wilden dat ik kwam en wat ze van mij verwachten. En waar ik als ervaren speler het team mee kan helpen. Ik weet dat er veel getalenteerde spelers in het team zitten, met veel potentie. En ze wilden iemand met wat meer ervaring om hen te begeleiden. Zowel binnen als buiten het veld. Hopelijk kan ik dat doen.”

Aanbevolen
Welke spelers gingen Henderson voor met rugnummer 6?

“Ik kan op zes en acht spelen,” gaat Henderson in op de positie waarvoor hij is gehaald. “Ik geloof dat ze willen dat ik op zes speel om het spel zo goed mogelijk van de verdediging naar de aanval te koppelen. En om te doen wat ik al een tijdje op die positie doe,” klinkt het droogjes uit Hendersons mond.

De 81-voudig Engels international kent de situatie van Ajax. Hij weet dat van hem wordt verwacht dat hij sturing moet gaan geven aan een moeizaam draaiende ploeg. “Het was een lastig jaar voor Ajax. Zowel binnen als buiten het veld. Dat was voor mij de afgelopen zes maanden in Saoedi-Arabië ook het geval, dus hopelijk kunnen we elkaar helpen om samen vooruit te gaan en zo succesvol mogelijk te zijn in de nabije toekomst.”

Waar Ajax de voormalig aanvoerder van Liverpool positioneert als een geboren leider, daar nuanceert Henderson dat zelf. Hij ziet zichzelf niet per se als leider, maar helpt waar hij kan. Ook door simpelweg het goede voorbeeld te geven. “Ik probeer gewoon te doen wat goed voelt. Ik probeer mijn leven juist te leiden, binnen en buiten het veld. Ik wijd mijn leven al een lange tijd aan voetbal. Ik heb altijd geprobeerd de mensen om mij heen te helpen.”

Henderson kijkt in elk geval uit naar zijn avontuur in Amsterdam. “Ik heb er veel zin in en kijk ernaar uit nieuwe vrienden te maken hier en de supporters te ontmoeten. Ik hoop dat het de start is van een speciale band. Ik voel me goed. De afgelopen week bracht ik tijd door met familie, maar was zelf ook hard aan het trainen. Ik voel me fit. Ik ben er klaar voor.”

Aanbevolen
Transfers als die van Henderson maken we in Amsterdam zelden mee

Bij Ajax was rugnummer 6 na het vertrek van Davy Klaassen beschikbaar. Dat is ook het nummer waarmee Henderson gaat spelen. In zijn imposante loopbaan speelde hij dikwijls met 14 op de rug, maar daar is bij Ajax natuurlijk geen sprake van. Daar heeft Henderson alle begrip voor.

“Natuurlijk ben ik blij met nummer 6. Ik maak me niet zo druk om rugnummers. 14 is mijn nummer, maar dat is natuurlijk een iconisch nummer hier. Dat mag hier niet, daar kwam ik achter. Dat wordt niet meer gebruikt vanwege Johan Cruijff. Dat is heel begrijpelijk. Iedereen hier wilde mij rugnummer 6 geven en dat vond ik helemaal goed. Het is mijn zoons verjaardag en het nummer waar mijn vader mee speelde toen hij jong was. Dus hopelijk is het een goed voorteken.”

Vrijdag om 14.00 uur beschouwt John van ’t Schip tijdens een persconferentie voor op Ajax - RKC. Henderson schuift dan ook aan om vragen van de media te beantwoorden. Het momentje met de pers is live te zien op het YouTube-kanaal van Ajax.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >