Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Pers zaagt Henderson door over Saoedi-Arabië en keuze voor Ajax

Ajax hengelde met Jordan Henderson een grote vis binnen. De ervaren middenvelder wilde graag weg uit Saoedi-Arabië. Zijn keuze om een halfjaar geleden voor Al-Ettifaq te tekenen, nam niet iedereen hem in dank af. Hij kreeg er dan ook flink wat vragen over.

Door Jordy Haak
19 januari 2024 - 15:41
Henderson Pers 1200
Henderson kreeg een vragenvuur voor de kiezen. © Pro Shots

De perszaal van de Johan Cruijff Arena was flink gevuld. Liefst vijf Engelse cameraploegen waren naar Amsterdam afgereisd. Hendersons landgenoten wilden vooral dat hij zou reflecteren op zijn keuze in de zandbak te gaan voetballen. Dat strookte toch niet met zijn overtuigingen?

Henderson is immers een verdediger van de LGBTQ+-gemeenschap. Zijn besluit om zijn loopbaan dan uitgerekend in Saoedi-Arabië voort te zetten, werd niet door iedereen begrepen. Het kwam hem op veel kritiek te staan. Vooral de Engelse journalisten bleven hem daarop bevragen. Deed de kritiek hem pijn?

Henderson: “De meningen over mijn persoon deden wel pijn. Dat zeg ik eerlijk, maar ik moest die kritiek nemen als een man. Ik snapte de vele meningen ook wel, maar ik heb echt nooit iemand pijn willen doen. Als ik iemand heb teleurgesteld, dan bied ik daar – net als ik zes maanden geleden deed – mijn verontschuldigingen voor aan. Ik ben dezelfde persoon. Mijn gedachten zijn nooit veranderd.”

Aanbevolen
Henderson: ‘De cultuur van Ajax spreekt voor zichzelf’

De precieze reden van Hendersons woestijnspijt, kwam tijdens de persconferentie uiteindelijk niet naar voren. Dezelfde vragen werden telkens opnieuw gesteld, maar dan net anders geformuleerd. De Engelsman bleef zichzelf herhalen en wilde niks negatiefs zeggen over Saudi-Arabië of Al-Ettifaq. Hij bleef heel politiek correct. “Het is uiteindelijk een keuze geweest die niet uitpakte zoals we wilden. Dan moet je handen schudden en andere keuzes maken.”

Die andere keuze viel op Ajax. Henderson bezwoer dat dit een puur voetbalinhoudelijke afweging was en dat financiële zaken geen rol speelden. “Je moet niet alles geloven wat de pers schrijft. Ik heb een keuze gemaakt die voor mij en mijn familie het beste was. Ik kan Ajax niet genoeg bedanken dat ze mij deze kans geven. Iedereen die ik sprak, zei dat ik dit moest doen. Ik ga nu tweeëneenhalf jaar alles geven voor deze club.”

Natuurlijk kreeg Henderson de vraag of er interesse van andere clubs was, maar daar wilde hij niet op ingaan. “Het moet nu alleen over Ajax gaan. Ik voel me gevleid dat ze mij wilden hebben.”

Aanbevolen
Shirtverkoop Henderson breekt binnen 24 uur al record bij Ajax

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >