Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip ziet wel wat er aan het einde van het seizoen gebeurt

John van ’t Schip kan nog niet vertellen hoe zijn rol er volgend seizoen uitziet bij Ajax. Na zijn tijdelijke klus als trainer van het eerste elftal, zou hij een functie in het technisch management oppakken, maar hoe of wat is nog een tikkie onduidelijk.

16 januari 2024 - 07:54
Schip 1200 (1)
Wat gaat hij nu precies doen bij Ajax? © De Brouwer

“Ik ben trainer. That’s it. We zien wel wat er aan het einde van het seizoen gebeurt. Het heeft geen zin te praten over wat er gaat komen of niet. Ik ben nu bezig met deze groep en ik weet dat ik terug kan in die rol,” stelt Van ’t Schip maandag bij Rondo.

Terug in ‘die rol’. Een rol dus in het technisch management van de club. Daar ‘kan’ hij in terug. Het is allemaal wat vaag. In welke functie dan ook, Van ’t Schip verwacht vooralsnog wel dat hij volgend seizoen bij Ajax werkzaam is. Toch blijft veel onduidelijk.

“Wat ik zelf wil? Ik ga daar geen uitlatingen over doen.” De Ajacied vertelt hoe de rol die hij zou vervullen er oorspronkelijk uit zou zien. “Daar zou met het verloop van de tijd meer duidelijkheid in komen, maar het was vooral een verbindende rol en het ondersteunen van Klaas Jan Huntelaar en Kelvin de Lang. En eventueel een klankbord zijn voor de trainer. Die rol was veelomvattend.”

Aanbevolen
Stop de tijd: het broertje van…

We zijn benieuwd hoe de puzzelstukjes gaan worden gelegd en waar het stukje met Van ’t Schip terecht komt. Hij sluit het trainerschap overigens niet uit, dus we gaan het allemaal wel zien. “Ik heb gewoon toegezegd wat de club aan mij heeft gevraagd. Ik kan alleen maar zeggen dat ik het coach zijn ken. Die rol die ik zou gaan bekleden, is een andere rol. Dat vond en vind ik nog steeds hartstikke leuk. Het is een andere functie, waarin je moet groeien.”

Voor nu geniet Van ’t Schip van zijn tijdelijke klus als trainer van het eerste elftal. “Je ziet dingen terug in de zin van dat we resultaat hebben en het vertrouwen toeneemt. Een aantal jongens is beter gaan voetballen. Daar haal ik dan ook weer plezier uit. Er kan nog heel veel beter en dat is ook waar we naartoe werken.”

Aanbevolen
Pasveer spreekt klare taal: ‘Bij huidige generatie spelers zie ik minder toewijding’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >