Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip: ‘Ook Berghuis en Bergwijn kunnen veel hebben aan Henderson’

Nog voordat Jordan Henderson ook maar een bal heeft aangeraakt bij Ajax, is hij al van waarde in Amsterdam. Dat bleek bijvoorbeeld vrijdag, toen hij voorafgaand aan de training van de A-selectie kortstondig kennismaakte met zijn teamgenoten.

Door Jordy Haak
19 januari 2024 - 15:57
Schip Henderson 1200
Hij ziet veel voordelen in de komst van Henderson. © Pro Shots

In afwachting van zijn werkvergunning is het de Engelsman nog niet toegestaan mee te trainen met Ajax. Op het veld zien we hem de komende dagen dan ook nog niet, maar in de kleedkamer gaf Henderson wel alvast acte de présence. John van ’t Schip merkte dat dit indruk maakte op de relatief jonge spelersgroep.

“Die jongens hadden wel in de gaten dat er iemand binnenkomt die internationaal veel heeft gepresteerd. Ze volgen de Premier League allemaal al jarenlang. Ik denk wel dat het impact had,” aldus de hoofdtrainer, die zijn woordje deed voor een overvolle perszaal. De Nederlandse sportpers rukte massaal uit, maar ook uit Engeland waren liefst vijf cameraploegen en verschillende dagbladjournalisten aanwezig.

“Als je ziet hoeveel publiciteit en aandacht deze speler krijgt… Dat zegt wel iets over wat hij heeft neergezet. Jordan brengt professionaliteit met zich mee. Met zijn ervaring heeft hij precies wat we momenteel missen in het veld. Ik hoop dat dit een positief effect op de groep heeft. Eigenlijk heb je nog meer van dit soort spelers nodig.”

Die laatste woorden van Van ’t Schip riepen de vraag op of Ajax zich deze winterse transferperiode met nog meer spelers wil versterken. “Zo bedoel ik het eigenlijk niet,” nuanceerde de trainer zijn woorden. “Ik bedoel ermee te zeggen dat zijn komst ook andere spelers in de selectie kan helpen.”

Aanbevolen
Henderson: ‘De cultuur van Ajax spreekt voor zichzelf’

Daarmee doelt de coach niet alleen op de jonge talenten. “Steven Berghuis en Steven Bergwijn zijn onze meest ervaren spelers, maar ook zij kunnen veel hebben aan de komst van Henderson. Wellicht ontlast het hen een beetje, waardoor ze zich beter kunnen focussen op datgene waar ze goed in zijn. Bovendien kan de drive van Henderson een extra motivatie zijn om in mee te gaan.”

Dat was immers een van de eerste dingen die Van ’t Schip opviel, toen hij in de afgelopen dagen kennismaakte met de voormalig aanvoerder van Liverpool. Ondanks zijn leeftijd en het feit dat hij de afgelopen zes maanden in Saoedi-Arabië voetbalde, is zijn ambitie onverminderd groot.

“Hij is een op en topprof. Een jongen die heel toegewijd is aan wat hij doet. Daarmee kan hij een goed voorbeeld zijn voor iedereen binnen de selectie. Bovendien is hij vocaal sterk. Daarmee kan hij een verlengstuk zijn van de technische staf in het veld,” aldus Van ’t Schip, die aangaf dat Bergwijn ‘gewoon’ de aanvoerder blijft van de ploeg. “Jordan heeft geen band nodig om zijn werk te doen.”

Tijdens de komende thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk is de nieuweling nog niet van de partij. Het is zelfs de vraag of hij Heracles-uit haalt. Wat betreft de fitheid van de rest van de selectie, kon Van ’t Schip weinig nieuws melden.

Josip Sutalo, die in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles geblesseerd uitviel, is nog een groot twijfelgeval voor zondag. “Gaston Avila raakte daarnaast geblesseerd. De status van de overige blessuregevallen bleef min of meer hetzelfde,” besloot Van ’t Schip, voordat de perszaal langzaam leegstroomde. Het is duidelijk dat Henderson heel wat teweeg brengt in de Johan Cruijff Arena.

Aanbevolen
Pers zaagt Henderson door over Saoedi-Arabië en keuze voor Ajax

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >