Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ramaj man van weinig woorden: ‘Voor keeper positief als je veel ballen pakt’

Met een aantal cruciale reddingen ontpopte Diant Ramaj zich tot een van de uitblinkers aan Ajaxzijde in het gewonnen duel met Go Ahead Eagles (2-3). Waar hij zich op het veld nadrukkelijk liet zien, hield de Duitse doelman tijdens de persconferentie zijn kaken vooral op elkaar.

Door Jordy Haak
14 januari 2024 - 18:50
Ramaj Gaeaja 1200
Ramaj onderscheidt zich in Deventer. © Pro Shots

Ramaj verrichte maar liefst tien reddingen in De Adelaarshorst. Het hoogste aantal voor een Ajaxkeeper sinds dit wordt gemeten. Daaronder zaten een aantal ingrepen waarbij we het doelpunt al bijna telden. De goalie kon dan ook rekenen op complimenten van zijn trainer. “De 3-2 hing op een gegeven moment in de lucht. Ramaj was toen heel belangrijk voor ons. Hij keepte sowieso een uitstekende wedstrijd,” aldus John van ’t Schip.

Daarna was het de beurt aan de doelman zelf om het journaille te woord te staan. “Het was inderdaad een goede wedstrijd van mij. Natuurlijk is het positief voor een keeper als je veel ballen pakt, maar als team hebben we tegen Go Ahead Eagles teveel kansen weggegeven. Daarin moeten we verbeteren.”

Natuurlijk kreeg de zomeraanwinst de vraag of het hem vertrouwen geeft dat hij momenteel als eerste doelman is verkozen boven Gerónimo Rulli. Daarop antwoordde hij bevestigend. “Ik doe iedere dag mijn uiterste best. Daarna is het aan de trainer om te beslissen wie er speelt.”

Aanbevolen
Van ’t Schip stipt verbeterpunten aan en spreekt over Henderson

Daarmee had Ramaj zijn zegje wel zo’n beetje gedaan. Op de vraag wat hij nog aan zijn eigen spel moet verbeteren, volgde een kort maar krachtig antwoord: “Veel, maar ik wil nu over de wedstrijd praten. De rest komt morgen weer.”

De Duitse doelman kon niet anders dan erkennen dat het spel van Ajax nog veel te wensen overlaat. De thuisploeg kreeg veel te veel kansen en de Amsterdammers mochten niet klagen dat ze alsnog met de volle buit huiswaarts keerden. “We moeten als team verbeteren,” herhaalde Ramaj nog maar eens. “Deze week gaan we vast weer samen zitten en erover praten. Zelf wil ik het team helpen. We moeten gefocust blijven tot het eind.”

De aanwezige journalisten probeerden de doelman nog even het achterste van zijn tong te laten zien. Is meer ervaring in de selectie wenselijk? Moet Ajax zich roeren op de winterse transfermarkt? “Het klopt dat we wel wat ervaring kunnen gebruiken. Ik moet echter presteren op het veld en ga niet over welke speler er wel of niet komt.”

Duidelijke woorden van de goalie, waar ook geen speld tussen te krijgen is. Hij moet ballen tegenhouden en is niet verantwoordelijk voor het aankoopbeleid. De korte persconferentie zat er ondertussen alweer op. Ramaj, vooralsnog een man van weinig woorden. Gelukkig moeten we hem vooral beoordelen op zijn prestaties onder de lat. En dat deed hij in Deventer uitstekend.

Aanbevolen
Kwetsbaar maar veerkrachtig Ajax is Go Ahead de baas en dit valt op

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >