Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Heracles-uit: update over inzetbaarheid Sutalo, Bergwijn en Henderson

John van ’t Schip heeft richting het uitduel met Heracles duidelijkheid gegeven over de fitheid van zijn selectie. De Ajacieden spelen zaterdag om 21.00 uur op het kunstgras in Almelo. Of Jordan Henderson zijn debuut maakt? Die beslissing moet nog worden genomen.

26 januari 2024 - 15:47
Bergwijn Henderson 1200
Gaan we dit duo zaterdag in actie zien? © AFC Ajax

“Jordan speelde vlak voor de jaarwisseling zijn laatste volledige wedstrijd in Saudi-Arabië. Daarna hadden ze een break en was-ie een tijdje in Engeland,” vertelt de trainer in gesprek met Ajax TV. “Hij is nu een maand zonder wedstrijdritme, plus het feit dat hij een tijdje niet in groepsverband heeft getraind. We moeten kijken in hoeverre hij een deel kan spelen. Of helemaal niet. Dat beslissen we nog.”

Duidelijk is wel dat Josip Sutalo de wedstrijd tegen Heracles niet gaat redden. Het meespelen van Steven Bergwijn is verre van zeker. “Dat is wel een tegenvaller,” stelt Van ’t Schip. “Chuba Akpom was ziek en kon de hele week niet trainen. In hoeverre hij een rol gaat hebben, is ook nog twijfelachtig.”

Van ’t Schip laat weten dat Tristan Gooijer wel beschikbaar is. We verwachten dat hij als rechtsback fungeert, terwijl Devyne Rensch centraal naast Jorrel Hato komt te spelen.

Aanbevolen
Van ’t Schips elf: laat jij Henderson debuteren op kunstgras in Almelo?

Een update over Branco van den Boomen gaf de oefenmeester ook: “Branco is op de weg terug. Hij had laatst een scan en die zag er goed uit. Hij kan dus zijn trainingsarbeid gaan opvoeren. Sivert Mannsverk traint sinds deze week weer met de groep mee. Hij is nog lang niet klaar om te spelen, maar het is wel mooi om te zien dat hij weer op het veld staat.”

Natuurlijk ging het toch nog even over de eerste trainingen van Henderson. Volgens Van ’t Schip heeft hij meteen impact. “Ik denk dat het voor de groep heel mooi en belangrijk is dat we zo'n speler konden binnenhalen. Met het binnenhalen van Jordan voel je direct dat we er iemand bij hebben die ons een stapje verder kan helpen in de kleedkamer en op het veld. Natuurlijk moet alles in de praktijk nog blijken, maar zijn CV zegt natuurlijk alles.”

Aanbevolen
Hoofdrolspelers: vijfklapper Van Basten tegen Heracles en omhaal KJH

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >