Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip: ‘Als ik iemand dit doelpunt gun, dan is het Taylor’

Ajax is door naar de achtste finales van de Conference League door een 2-1-zege op FK Bodø/Glimt. Maar vraag niet hoe… We danken in elk geval doelman Diant Ramaj en Kenneth Taylor, die als invaller op gelukkige wijze de matchwinnaar werd.

Door Jordy Haak
22 februari 2024 - 22:47
Schip 1200 (1)
Taylor was belangrijk als invaller. © Pro Shots

“Of ik al ben bijgekomen? Nee, nog niet,” stelde John van ’t Schip na honderdtwintig minuten voetbal in Noorwegen. “We kwamen hier niet met de intentie heel sprankelend voetbal te spelen, maar wel om een resultaat te halen. Dat lukte met kunst- en vliegwerk.”

De trainer beweert dat hij er – ondanks het slechte spel van zijn ploeg – altijd in bleef geloven. “Het geloof was bij mij nooit weg. Toen we na rust met tien man kwamen te staan, wist ik wel dat het een lastige avond zou worden, ook gezien ons matige spel voor rust. Aan het einde telt dat we door zijn.”

De ontlading in het uitvak was enorm toen Taylor een voorzet van zijn voet liet vertrekken. Deze viel pardoes over de Bodø/Glimtdoelman heen. Zo in de touwen. Taylor was de eerste die na afloop eerlijk toegaf dat het geen schot op doel was. Maar ja, wie maalt daar achteraf nog om?

Van ’t Schip: “Als ik iemand dit doelpunt gun, dan is het Kenneth. Hij is een echte Ajaxjongen. Ik zei nog tegen hem dat hij niet moest zeggen dat het een voorzet was die erin vloog, maar dat het een bewust schot was. Hij heeft het lastig. Hij moest op de bank beginnen en we weten allemaal waar hij nu mee te maken heeft. Dan is het mooi voor hem dat juist hij met een beetje geluk de winnende goal maakt. Ik vond ook dat hij goed inviel.”

Aanbevolen
Van den Boomen wil dat Ajax zo’n geoliede machine wordt als Bodø/Glimt

Complimenten waren er ook voor Ramaj. De Duitse doelman stond zijn mannetje en redde meerdere keren de Amsterdamse meubelen. “Diant verrichte meerdere fantastische reddingen. Hij stak er echt bovenuit,” zo stak zijn trainer de terechte loftrompet.

Een dag voor de wedstrijd gaf Van ’t Schip nog aan dat het niet de bedoeling was dat Branco van den Boomen negentig minuten zou spelen. Het werden er echter honderdtwintig… “Het kon niet anders. Hij moest door. Wel hielden we steeds contact met hem. Hij gaf aldoor aan dat het ging.”

Met wie het niet ging, was Brian Brobbey. Hij had last van zijn kniepees. “Hij heeft er wel vaker last van, maar nu op kunstgras nog meer. Hij gaf zelf aan dat het niet meer ging. We hopen dat hij er zondag bij kan zijn als we naar AZ gaan. Het is even afwachten.” Dat geldt ook voor Jordan Henderson en Tristan Gooijer. Ook zij zijn vraagtekens voor AZ-uit.

Van ’t Schip stelde nog geen voorkeur uit te kunnen spreken voor een tegenstander in de volgende ronde van de Conference League. Eerst dit maar even verwerken. En bijkomen van een wel heel bijzondere avond waarop Ajax ontsnapte aan een uitschakeling.

Aanbevolen
Taylor eerlijk over ietwat gelukkige goal en kritiek aan zijn adres

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >