Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Taylor eerlijk over ietwat gelukkige goal en kritiek aan zijn adres

Uitgerekend de veel bekritiseerde Kenneth Taylor schoot Ajax in de verlenging langs FK Bodø/Glimt (1-2). Hij wil zelf niet teveel kwijt over zijn wat moeizame relatie met supporters. Over zijn goal is de middenvelder eerlijker. Dat schot was eigenlijk bedoeld als voorzet.

Door Jordy Haak
22 februari 2024 - 23:29
Taylor Bodaja 1200
Taylor spreekt vol lof over Ramaj. © Pro Shots

Natuurlijk verscheen Taylor met een glimlach op zijn gezicht in de perskamer van het Aspmyra Stadion. Een winnend doelpunt maken, voelt altijd lekker. En zijn schot verdween wel heel fraai in de bovenhoek van het doel. Maar was hij ook zo bedoeld?

“Nee, daar kan ik eerlijk over zijn. Mijn bedoeling was om een voorzet te geven. Maar als-ie zit, dan zit-ie. Ik ben heel opgelucht en blij. Het is leuk dat ik die bal binnenschiet, maar we leverden hier vooral een teamprestatie,” aldus Taylor, die de eerste was om te beamen dat het spel van Ajax veel te wensen overliet.

“Ik ben het ermee eens dat het voetballend niet best was,” reageert hij op een vraag van Ajax Life. “Dat moet veel beter, maar Bodø/Glimt is een prima ploeg. Het belangrijkste is dat we Europees een ronde verder zijn. Iedereen vocht ervoor. Ik zag een Ajax dat streed voor de overwinning. Daar mag ook best naar worden gekeken.”

Een groot deel van de wedstrijd zag Taylor zelf vanaf de bank. Hij was zijn basisplaats namelijk kwijt. “Dat was een keuze van de trainer. Ik heb er goed met hem over gesproken en hij heeft het aan mij uitgelegd. Daar heb ik mee te dealen. Voor iedere speler is het vervelend op de bank te belanden, maar ik moet doorgaan en alles geven voor de club die ik lief heb.”

Aanbevolen
Van ’t Schip: ‘Als ik iemand dit doelpunt gun, dan is het Taylor’

In de afgelopen weken klonk er meermaals gejuich in de Johan Cruijff Arena wanneer Taylor werd gewisseld. Dat moet impact hebben op een jonge voetballer. De vragen die Taylor erover kreeg, probeerde hij te ontwijken. “Ik wil daar niet op ingaan. Ik geef altijd de volle honderd procent voor het team en de trainer. Meer heb ik er niet over te zeggen.”

Na enig aandringen, liet hij toch iets meer los. Doet het hem pijn op de momenten dat supporters hem laten vallen? “Ik wil het niet te groot maken. Het is wat het is en we gaan gewoon verder. Er zijn ook veel fans die hun steun naar mij hebben uitgesproken. Ik heb er al langer mee te dealen en kan bij de pakken neer gaan zitten. Daar heeft niemand wat aan. Ikzelf niet en de club niet.”

Bovendien denkt Taylor dat zaken soms te sterk worden aangezet. Een constatering die we zelf ook deden. Bij zijn wissel werd weliswaar gejuicht, maar van uitfluiten – waar nu volop over wordt gerept – is nooit sprake geweest. “Mensen geloven wat in de media wordt gezegd en geschreven. Dat beïnvloedt de publieke opinie. Maar als je mij een beetje kent, weet je dat ik altijd alles geef voor de club. En ik kreeg ook veel steun de afgelopen tijd,” laat Taylor weten.

Terug dus naar leukere zaken. Ajax staat in de achtste finales van de Conference League, al slaagde die missie met kunst- en vliegwerk. “Maar het resultaat telt. Diant Ramaj was de eerste waar ik naartoe ging. Hij sleepte ons door deze wedstrijd heen met een aantal fantastische reddingen. Alle credits voor hem,” besluit Taylor.

Aanbevolen
Van den Boomen wil dat Ajax zo’n geoliede machine wordt als Bodø/Glimt

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >