Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van den Boomen wil dat Ajax zo’n geoliede machine wordt als Bodø/Glimt

Het was niet de bedoeling dat Branco van den Boomen tegen FK Bodø/Glimt (1-2) negentig minuten zou spelen. Het werden er echter honderdtwintig… Het is volgens de middenvelder een ‘klein wonder’ dat Ajax doorgaat naar de achtste finales van de Conference League.

22 februari 2024 - 23:30
Boomen 1200
Van den Boomen hield het gelukkig heel lang vol. © Pro Shots

John van ’t Schip gaf een dag voor de wedstrijd aan dat Van den Boomen kon starten, maar dat een volle wedstrijd niet helemaal de bedoeling was. Het liep anders. En niet zo’n beetje ook. Hij kreeg er een verlenging als bonus bij. “Hij moest door, het kon niet anders,” zei Van ’t Schip daar achteraf over.

De trainer vertelde echter ook dat het allemaal in goed overleg ging. Van den Boomen gaf aldoor aan dat het wel ging. Hij hoefde er niet uit en kon door. Dat was inderdaad wel nodig ook. De middenvelder wist dat Ajax een resultaat voor de poorten van de hel had weggesleept

“Je kunt wel zeggen dat het meezat voor ons,” klonk Van den Boomen dan ook realistisch voor de camera van Veronica. “Deze hadden we wel echt nodig. Honderd procent. Complimenten naar hoe het team is blijven strijden. Deze mentaliteit moeten we meenemen, maar natuurlijk moeten we beter voetballen dan dit.”

Aanbevolen
Van ’t Schip: ‘Als ik iemand dit doelpunt gun, dan is het Taylor’

Het spel was inderdaad armoedig. In niks had het met Ajax te maken. Van den Boomen probeerde naar verklaringen te zoeken. “Het veld en de wind waren gewoon anders dan we in Nederland zijn gewend. We kregen geen grip op de wedstrijd en zij waren de betere ploeg. Maar wij waren effectiever. Wij kozen ervoor iets verder in te zakken. Dat deden we niet eerder. Zij zijn echt een geoliede machine. Daar moeten wij ook naartoe.”

Van den Boomen wil graag een gezonde dosis lef toevoegen aan de ploeg, al is dat niet zomaar geregeld bij een ploeg die al zoveel draaien om de oren kreeg. “Het zelfvertrouwen is iets minder. Ik kom terug van een blessure en dan zit ik er eigenlijk meteen best aardig in. Ik heb een goed gevoel en wil dan graag de bal hebben. Ik probeerde de rust in de ploeg te krijgen, maar dat was wel lastig.”

Gelukkig liep het allemaal goed af voor Ajax. Een gekke avond, maar wel eentje die de poort opende naar de achtste finales van de Conference League. Ondanks het slechte spel, stemt dat tevreden. Van den Boomen is verder uiteraard dik tevreden dat hij het zo lang volhield in Bodø. “Tuurlijk. Ik ben positief en blij dat ik zoveel minuten heb kunnen maken.”

Aanbevolen
Taylor eerlijk over ietwat gelukkige goal en kritiek aan zijn adres

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >