Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Shit! Bergwijn voorlopig aan de kant met hamstringblessure

Steven Bergwijn is voorlopig niet inzetbaar voor Ajax. De aanvoerder liep op de woensdagtraining een hamstringblessure op, die hem minstens enkele weken aan de kant houdt.

09 februari 2024 - 10:59
Bergwijn 1200
Bergwijn staat voorlopig langs de kant. © Pro Shots

Dat is een flinke tegenvaller voor de aanvaller en zijn team. Ajax staat aan de vooravond van een druk programma. Naast de wekelijkse eredivisieduels wacht immers ook het tweeluik in de Conference League met FK Bodø/Glimt. Bergwijn moet die wedstrijden sowieso missen. Hetzelfde geldt voor de competitiewedstrijden tegen sc Heerenveen, NEC en AZ.

“Hoe lang we hem gaan missen, is een beetje afhankelijk van hoe zijn herstel gaat verlopen,” vertelt John van ’t Schip op de eigen clubsite. “Maar ik denk dat we hem in ieder geval in februari missen en ook wel een gedeelte in maart,” zo vervolgt de trainer, die ook vertelt dat Devyne Rensch het duel in Friesland niet gaat halen.

Zodoende moet Van ’t Schip wederom gaan puzzelen met zijn opstelling. De smaken op de linksbuitenpositie houden immers niet over. Carlos Forbs kan er uit de voeten, net als Mika Godts. Laatstgenoemde is echter nog herstellende van een hamstringblessure. Verder blijven Ar’jany, Jaydon Banel en David Kalokoh over voor die positie.

Aanbevolen
Van ’t Schips elf: wie stel jij op als linksback in uitduel met sc Heerenveen?

Duidelijk is dat de gemiddelde leeftijd van de selectie nog verder omlaag gaat. Het eerste elftal heeft soms al veel weg van Jong Ajax. Dat effect wordt door het wegvallen van Bergwijn alleen maar verder versterkt. Het maakt wederom duidelijk waarom Van ’t Schip in de afgelopen transferperiode naast Jordan Henderson hoopte nog een extra ervaren speler aan de selectie toe te voegen.

Steven Berghuis draagt de komende weken in ieder geval de aanvoerdersband. 

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >