Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Kalokoh: ‘Ik moet blij zijn dat ik überhaupt speel’

Wat goed is, komt vaak snel. Dat geldt ook voor David Kalokoh (18). De in Sierra Leone geboren aanvaller gunt zichzelf alle tijd. ‘Nog een jaartje Jong Ajax zie ik wel zitten. Daarna moet ik er staan.’

08 februari 2024 - 12:45
Kalokoh 1200
Kalokoh in duel met FC Groningenspeler Rente. © Pro Shots

Kalokoh pendelt dit seizoen – mede door blessures – bij Jong Ajax tussen de spits- en linksbuitenpositie. Met de komst van Julian Rijkhoff wordt dat pendelen nu vast minder. Dat vindt hij niet erg, want hij heeft een voorkeur voor de vleugel. Toch kwam Kalokohs doorbraak in het elftal van Dave Vos sneller dan verwacht.

De aanvaller maakte op 28 april 2023 zijn debuut bij Jong Ajax in het betaald voetbal tegen VVV-Venlo. Op dat moment was hij zeventien jaar. “De weerstand die je in de Keuken Kampioen Divisie krijgt, is groter. Het is meer fysiek. Ik zei voor de grap al een keer dat ik nu opeens speel tegen mannen die al drie kinderen hebben!”

“Ik kwam er de eerste seizoenshelft achter dat ik in fysiek opzicht nog moet groeien. Dat ik sterker moet worden,” klinkt het vastberaden. Veel verder dan het huidige, nog lopende seizoen met Jong Ajax wil Kalokoh dan ook nog niet kijken. Zijn in 2024 aflopende contract werd met drie jaar verlengd tot 2027.

Aanbevolen
Ajax Life 7: mentale wederopbouw

“Ik zie het wel zitten om volgend seizoen nog een jaartje in Jong Ajax te spelen. Om mezelf te ontwikkelen. Om sterker te worden vooral. Dan ben ik twintig en wil ik er staan. Dan kijken we verder.”

Inmiddels staat de teller voor Kalokoh al op 23 wedstrijden voor Jong Ajax. Daarin was hij tweemaal trefzeker. Voor het uitduel met Heracles (2-4) haalde John van ‘t Schip hem wegens personele problemen bij de A-selectie. Een mooie opsteker. Tot een debuut kwam het niet, maar de tiener heeft geduld.

In ons nieuwste magazine Ajax Life maak je verder kennis met Kalokoh en lees je over het land waar zijn wieg stond, hoe hij op driejarige leeftijd naar Nederland kwam en daar terechtkwam in de jeugdopleiding van VVV-Venlo, de club waartegen hij later als Jong Ajacied zou debuteren in het betaald voetbal.

Magazine Ajax Life ook ontvangen? Word dan snel lid. Een lidmaatschap tot het einde van het seizoen scoor je nu voor 14 euro.

Aanbevolen
Ajax Life 7: win biografie Henderson of editie Hard Gras

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >