Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 7: mentale wederopbouw

Ajax is onder John van ’t Schip ook bezig met een mentale wederopbouw. In ons nieuwste magazine lees je meer over het mentale aspect. Ajax Life 7 verschijnt vanaf vrijdag 9 februari, exclusief bij leden van Supportersvereniging Ajax.

07 februari 2024 - 16:14
Al7ak800
Ramaj blikt terug op zijn eerste Ajaxmaanden. © Ajax Life

Diant Ramaj siert de cover van ons nieuwste nummer. Een koele kikker, zo blijkt uit het interview. De doelman blikt terug op zijn eerste periode, het veroveren van een vaste basisplaats en hoe om te gaan met de druk die bij een club als Ajax rondwaart. “Het is lastig van alles te zeggen als je net bij de club bent en de derde doelman bent,” aldus de goalie.

Niet op de cover, maar eveneens prominent in deze editie: trainer John van ’t Schip. Hij gaat uitgebreid in op een selectie ingestuurde supportersvragen. Wat inspireert hem? Hoe pakt hij de Ajaxklus in mentaal opzicht aan? En hoe ziet hij zijn eigen toekomst bij Ajax? 

Natuurlijk staan we stil bij het overlijden van 426-voudig Ajacied Bennie Muller. Een eerbetoon met woorden, maar nog meer in beeld, met een fraaie compilatie uit Mullers indrukwekkende Ajaxleven. 

In aanloop naar het Europese tweeluik met FK Bodø/Glimt spreken we Johnny Kristensen, al twintig jaar vrijwilliger en supporterscoördinator bij de Noorse club. Hij duidt de Noorse supporterscultuur en deelt nuttige tips voor de 404 afreizende Ajacieden. 

De uitwedstrijd in Noorwegen op 22 februari kun je gerust een extreme awayday noemen. Hoe ver gaan supporters om hun club te volgen? Letterlijk dan. Daarvoor duiken we in de historie en spreken we Ajacieden die het elftal in alle windrichtingen op de voet hebben gevolgd. Een lijst vol kilometervreters.

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 7 en puzzel jezelf naar bedrukt Ajaxshirt!

De huidige Ajaxselectie herbergt één Noor: Sivert Mannsverk. Door een lastige voetblessure kwam hij amper in actie. Eigenlijk weten we nog weinig over hem. Genoeg reden de 21-jarige middenvelder uitgebreid te portretteren via interviews met onder andere oud-trainers en oud-ploeggenoten. 

De campagne van Ajax Vrouwen in de Champions League is indrukwekkend. Ajax zit bij de beste acht Europese clubs. Die constatering maakt gretig. Hoe dit succes optimaal te benutten richting de (nabije) toekomst? “Het is nu voor iedereen in ieder geval duidelijk dat we waarde creëren voor de club,” zo lezen we.

Het historische verhaal gaat over doelman Rob Tervoort. Een naam die je wellicht niet zo vaak hebt gehoord, maar deze oud-Ajacied heeft een bijzonder verhaal te vertellen en doet dat openhartig. De doelman behoorde vier seizoenen tot de A-selectie, achter eerste keus Piet Schrijvers, maar redde het niet. Hij heeft wel een Europacupwedstrijd achter zijn naam staan. Niet geheel toevallig tegen een club uit Noorwegen: Lillestrøm SK - Ajax. 

Onze columnisten belichten diverse aspecten. Zo haalt Sonny Silooy in aanloop naar de awayday in Noorwegen herinneringen op aan zijn eigen tripjes naar de kou, in dit geval een sneeuwrijk tripje naar het Zweedse Malmö. Jong Ajaxtrainer Dave Vos gaat dieper in op zijn filosofie en manier van spelen, terwijl emo-Ajacied Arco Gnocchi ons meeneemt in zijn hobby: Ajaxshirts spotten. 

Verder kun je jouw kennis over Jordan Henderson testen in een speciaal op de Engelsman afgestemde quiz, ‘spreken’ we het entreekaartje van Ajax - Lillestrøm uit 1977, maak je kennis met Jong Ajaxaanvaller David Kalokoh, deelt oud-Ajacied Arnold Scholten zijn bijzondere elftal met oud-ploeggenoten en kun je de uitslag lezen van ons ledenpanelonderzoek over communicatie. 

Dit (en meer) vind je op 84 pagina’s. Ajax Life 7 valt vanaf vrijdag 9 februari op de deurmat bij leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare. Wil jij het magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen? Word dan snel lid. Een lidmaatschap tot het einde van het seizoen scoor je nu voor 14 euro.

Aanbevolen
Ajax Life 7: win biografie Henderson of editie Hard Gras

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >