Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eerste fase bouw De Nieuwe Toekomst dit jaar echt van start

Zandbergen, hoge hekken en afzetborden. Iedereen die wel eens een bezoekje brengt aan De Toekomst, weet dat het gebied er steeds meer als een bouwterrein uitziet. Dit jaar begint daadwerkelijk de eerste fase van de herontwikkeling van Ajax’ trainingscomplex.

08 februari 2024 - 11:04
De Toekomst Bouw 1200
Het is al flink opgebroken rondom De Toekomst. © Ajax Life

Het huidige trainingscomplex voldoet niet meer aan deze tijd, zo is onze club van mening. Ajax vindt dat een nieuw en moderner sportcomplex een belangrijke voorwaarde is om topprestaties in de komende jaren te waarborgen. De Nieuwe Toekomst komt in fases tot wasdom en biedt straks ruimte aan alle teams en de hele organisatie van Ajax.

Een klein jaar geleden werd bekend dat alle bezwaren die er nog waren door de Raad van State van tafel zijn geveegd. Daarmee was het bestemmingsplan voor De Nieuwe Toekomst definitief. Nu maakt Ajax op de eigen website bekend dat de club met twee bouwondernemingen een overeenstemming heeft bereikt over de realisatie van een deel van het nieuwe sportcomplex.

Het gaat daarbij om de bouw van een aantal nieuwe gebouwen, alsmede de aanleg van velden en technische installaties op het huidige terrein. De bedrijven Kondor Wessels Amsterdam en Van Geemen GWW worden hiervoor verantwoordelijk. De werkzaamheden starten dit jaar. De beoogde opleverdatum van beide projecten staat op medio 2025.

Aanbevolen
Ajax Life 7: mentale wederopbouw

“De Nieuwe Toekomst komt in fases tot wasdom en we kijken reikhalzend uit naar de eerste stap,” stelt Maurits Hendriks, aftredend directeur sport, die momenteel nog verantwoordelijk is voor De Nieuwe Toekomst. “Daarnaast hebben we als Ajax hoge duurzaamheidsdoelstellingen. Met het realiseren van een hoogwaardig duurzaam sportcomplex nemen we als Ajax hier binnen het voetballandschap een voortrekkersrol in.”

Wanneer de bouwwerkzaamheden daadwerkelijk aanvangen, gaan we ongetwijfeld de eerste contouren zien van De Nieuwe Toekomst. Wij zijn alvast erg nieuwsgierig!

Uiteindelijk krijgen Ajax en Jong Ajax een apart gebouw op het terrein, waar de selecties zich volledig kunnen focussen op presteren. Ook de technische staf wordt hier logischerwijs ondergebracht. De jeugdafdeling en Ajax Vrouwen komen in een daarnaast gelegen gebouw, waar het opleiden centraal staat.

In dit gebouw komen echter ook faciliteiten voor het eerste elftal en Jong Ajax. Dat is nodig om het gezamenlijke clubgevoel te waarborgen. Jonge talenten moeten wel blijven zien waar ze het allemaal voor doen, nietwaar?

In de plannen is ook het al vaker genoemde ministadion opgenomen. Jong Ajax en Ajax Vrouwen gaan hier hun wedstrijden spelen. Het onderkomen moet uiteindelijk verrijzen op de plek waar nu parkeerterrein P2 ligt. Dat is echter nog toekomstmuziek. Voor nu is het in ieder geval fijn om te weten dat de eerste fase van het herontwikkelingsplan daadwerkelijk van start gaat.

Aanbevolen
Ramaj: ‘Ik hoop dat ik supporters heb weten te overtuigen’

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >