Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Debuterende Rijkhoff verliet stadion als enige Ajacied met euforisch gevoel

Julian Rijkhoff is nog maar net terug bij Ajax of er gebeurt al een boel moois. Voor hem persoonlijk dan. Bij Jong Ajax maakte hij zijn eerste doelpunten in het betaald voetbal. Donderdag debuteerde hij voor het eerste elftal tegen FK Bodø/Glimt (2-2).

16 februari 2024 - 10:25
Rijkhoff 1200
Hij beleefde een bijzondere avond. © Pro Shots

De negentienjarige spits straalde na het laatste fluitsignaal voor de draaiende camera van Ajax TV. Vanaf de bank zag Rijkhoff hoe zijn nieuwe ploegmaten ruim een uur lang werden weggespeeld, maar voor hem telde logischerwijs zijn debuut.

Hij mocht vlak voor tijd invallen. Binnen de lijnen zag hij hoe Ajax een 2-1-achterstand omboog in een 2-2-gelijkspel. We snappen dus wel dat Rijkhoff op een wit-rood-witte wolk zit, ondanks dat supporters lange tijd hun ogen in zuur doopten en gek werden van de tenenkrommende vertoning op het veld.

Rijkhoff heeft daar nu even geen boodschap aan. Dat is ook logisch. “Ik ben superblij. Het is ongelooflijk. Het ging allemaal heel snel. Ik hoorde woensdag pas dat ik bij de selectie zat, zonder ervan uit te gaan dat ik mee zou doen. Ik ben blij dat de trainer mij het vertrouwen gaf.”

Aanbevolen
Berghuis doet pijnlijke constatering over spel van Ajax

De aanvaller denkt dat hij Ajax wel heeft geholpen in de korte speeltijd die hem werd gegeven, terwijl Bodø/Glimt er doorheen zat en met tien man was komen te staan. “Ik hoop dat de 2-2 mede door mijn energie kwam en dat ik het team daarmee heb geholpen.”

Over het uiteindelijke gelijkspel was hij niet ontevreden. “Als je over de hele wedstrijd kijkt, mogen we blij zijn met 2-2. We hadden veel kansen en hadden er wel een paar mogen maken. Ik denk dat we er alles uit hebben gehaald. Volgende week is het 0-0 en moeten we het laten zien.”

Of Rijkhoff erbij is in Noorwegen? Dat gaan we zien. En of hij een rol krijgt in het thuisduel met NEC? Ook dat is de vraag. De focus van de spits moet in eerste instantie worden gericht op Jong Ajax. “Ik wil nog niet denken aan de volgende stap. Ik ga ervan uit dat ik vrijdag tegen TOP Oss speel. Daar moet de focus op. Wat komen gaat, zien we met de tijd.”

Aanbevolen
Van den Boomen bedankt publiek voor warm onthaal en Berghuis voor penalty

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >