Ajax Vrouwen wint in Johan Cruijff Arena overtuigend van Feyenoord

Ajax Vrouwen heeft de klassieker tegen Feyenoord gewonnen. In de Johan Cruijff Arena werden de Rotterdammers eenvoudig opzijgezet. Zo’n vijftienduizend enthousiaste toeschouwers mochten vier keer juichen (4-0).

10 februari 2024 - 15:51
Ajafeyverslag800
Drie doelpuntenmakers in beeld. © Pro Shots

Supporters op de tribune zagen hoe Ajax Vrouwen al vroeg op voorsprong kwam. De aanval begon bij een goede onderschepping van Isa Kardinaal. Lilly Yohannes produceerde vervolgens een bekeken boogballetje, die over de Rotterdamse keepster en nét achter de doellijn belandde.

Het was in de eerste helft eenrichtingsverkeer. Veel kansen creëerde Ajax Vrouwen niet, maar de thuisploeg was overduidelijk de bovenliggende partij. Feyenoord zette daar nauwelijks iets tegenover. Sherida Spitse speelde overigens haar honderdste duel in het wit-rood-wit. Een prachtige mijlpaal voor de aanvoerder.

Romée Leuchter was het dichtst bij de 2-0, maar haar vrije trap ging net naast. Vlak voor rust was het even schrikken toen Kay-lee de Sanders mis zat en Noëlle van der Sluijs op het Ajaxdoel af kon, maar Kardinaal had een uitstekende sliding in huis. De achttienjarige rechtsback speelde sowieso een sterke wedstrijd.

Aanbevolen
Drie dingen die je moet weten over sc Heerenveen - Ajax

Ajax Vrouwen sloeg in de tweede helft opnieuw snel toe. Ditmaal was het wel raak voor Leuchter. De spits mocht aanleggen vanaf elf meter na een – eerlijk is eerlijk – veel te makkelijk gegeven penalty. Ook Tiny Hoekstra deed een duit in het zakje, door met een schot in de verre hoek voor het derde Amsterdamse doelpunt te tekenen.

Was het daarmee klaar met de treffers? Zeker niet! Chasity Grant stond op de goede plek om het gekeerde schot van Leuchter binnen te werken. Kansen op een vijfde goal waren er wel, maar gescoord werd er niet meer. Zo won Ajax Vrouwen uiteindelijk met 4-0 van Feyenoord.

Door de klassiekerzege bedraagt het gat met koploper FC Twente nu twaalf punten. Een nieuwe kampioensschaal lijkt voor Ajax Vrouwen een lastig verhaal te worden. De twee ploegen staan volgend weekeinde tegenover elkaar in De Grolsch Veste. Tussendoor wordt de inhaalwedstrijd tegen sc Heerenveen gespeeld.