Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van ’t Schip na totale wanprestatie in klassieker: ‘Meer dan beschamend’

Verslagenheid. Schaamte. Ontsteltenis. We kunnen talloze etiketten plakken op de kansloze verliespartij tegen Feyenoord (6-0). John van ’t Schip had weinig woorden nodig om de totale wanprestatie te duiden. ‘Het was meer dan beschamend.’

07 april 2024 - 17:09
Schip Klassieker Wanprestatie 1200
Van ’t Schip spreekt over een nieuwe klap. © Pro Shots

Niet eerder verloor Ajax met zulke afgetekende cijfers van de rivaal uit Rotterdam. Alsof we nog niet genoeg optaters te verwerken kregen dit seizoen. Van ’t Schip kreeg bij ESPN de vraag hoe hij naar de ontmanteling van zijn ploeg keek.

“Het was zwaar en ronduit slecht. Niet eens teleurstellend. Op alle fronten waren we de mindere,” zo zei de trainer voor de draaiende camera. “De intensiteit bij Feyenoord was veel hoger. We zaten geen moment in de wedstrijd. Dit is een klap die we met z’n allen moeten verwerken.”

Tsja, een klap? We hebben ondertussen wel genoeg voor de kiezen gehad. Er zitten grenzen aan wat je als supporter kunt verwerken. Werkelijk alles wat fout kon gaan, ging in De Kuip ook mis voor Ajax.

Aanbevolen
Bergwijn spreekt over schande en kinderachtige tegengoals

“We werden op alle fronten afgetroefd,” erkende Van ’t Schip. “Wat betreft fysiek, snelheid en ook in de duels. Bij vier tegengoals maken we persoonlijke fouten. We verspelen de bal niet bewust in de opbouw, maar het gebeurt wel. Dat komt door de druk die Feyenoord geeft en dat we zelf niet klaar zijn. Het is een opstapeling van fouten. Daardoor gingen we met 3-0 de rust in.”

Tijdens de pauze probeerde Van ’t Schip de boel nog wel te resetten, maar binnen de kortste keren lagen er nog drie goals in het mandje. Het was werkelijk ontluisterend. “Natuurlijk hebben we in de rust de spelers aangesproken over de opbouw. Ook hebben we erop gehamerd dat ze moeten gaan voetballen, durven voetballen. Maar ja, het was gewoon mannen tegen pupillen.”

Van ’t Schip haalde in de rust Kristian Hlynsson en Anton Gaaei naar de kant. Hij beaamde echter dat hij ook anderen had kunnen wisselen. Er was in Rotterdam nimmer sprake van een wedstrijd. Het was eenrichtingsverkeer, waarbij doelman Timon Wellenreuther net zo goed een snipperdag had kunnen nemen.

De eindconclusie van Van ’t Schip was dan ook spijkerhard: “Wat we hebben laten zien, was meer dan beschamend. Dan heb ik het over ons allemaal. De spelers én de staf.”

Aanbevolen
Taylor zoekt naar woorden en komt niet verder dan ‘schandalig’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >