Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Taylor zoekt naar woorden en komt niet verder dan ‘schandalig’

De nieuwe rampweek van Ajax kreeg zondag een ‘passend’ einde. De ploeg werd met 6-0 afgedroogd in De Kuip. Kenneth Taylor had na afloop geen woorden voor de hele, hele, hele pijnlijke nederlaag tegen Feyenoord.

07 april 2024 - 17:46
Taylorfeyaja800
Taylor lijkt het ook allemaal niet meer te weten. © Pro Shots

Tja, wat moet je nog zeggen als je met zulke cijfers onderuitgaat tegen je rivaal? Taylor wist het ook even niet meer. De middenvelder stond met dezelfde verslagenheid als Steven Bergwijn voor de camera van ESPN. “Dat je hier met 6-0 verliest, is gewoon schandalig. Ik kan er niet veel meer over zeggen. Ik heb er niet heel veel woorden voor, eerlijk gezegd.” 

Ajax maakte geen enkel moment aanspraak op de overwinning. Het was wachten op de eerste tegentreffer van Feyenoord. Daarna was er geen houden meer aan. “We kregen de 1-0 rond de dertigste minuut tegen. Vervolgens staat het binnen een paar minuten 3-0…” 

Aanbevolen
Van ’t Schip na totale wanprestatie in klassieker: ‘Meer dan beschamend’

“Je komt in de rust bij elkaar. We proberen ons op te peppen voor de tweede helft, om daarin nog wat te laten zien,” vervolgt Taylor. “En dan is het in de 55ste minuut wéér raak. Daarna zie je dat iedereen inzakt.” 

Met de afstraffing in Rotterdam krijgen we al de zoveelste klap te verwerken. Af en toe zien we een kleine uitschieter naar boven, maar daarna zakt de boel als een kaartenhuis weer in elkaar. Dat weet ook Taylor. “Dat gebeurt ons dit seizoen al zo’n tien keer…” 

Is het een gebrek niveau? Taylor denkt van niet. De middenvelder vindt dat deze selectie genoeg kwaliteit heeft. Ook wil hij niet met de vinger naar John van ’t Schip wijzen. “De trainer wil ons altijd oppeppen. Dat heeft hij in de rust ook gedaan, maar we hebben het niet laten zien.”

Aanbevolen
Bergwijn spreekt over schande en kinderachtige tegengoals

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >