Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergwijn spreekt over schande en kinderachtige tegengoals

Steven Bergwijn verscheen na de 6-0-nederlaag tegen Feyenoord met het schaamrood op de kaken voor de camera. De aanvoerder die in het spel niet voorkwam, leek het ook allemaal niet meer te weten.

07 april 2024 - 17:13
Bergwijn 1200
Wat een vernedering. © Pro Shots

De eerste vraag die hij van ESPN kreeg voorgeschoteld, was of de gifbeker helemaal leeg moet. Het antwoord was een droevig ‘ja’, waarna Bergwijn stilletjes wachtte op de volgende vraag. Het ongemak straalde van zijn gezicht af. De schaamte was zichtbaar groot. En terecht ook.

“Het is pijnlijk… Een pijnlijke dag voor alle Ajacieden,” sprak Bergwijn uiteindelijk op zachte toon verder. “Ook voor supporters. Voor hen die ons zaterdag aanmoedigden tijdens de laatste training. Dat we zo’n wedstrijd spelen, is schandalig.”

“We deden de fans honderd procent tekort. Die uitslag… Verliezen kan altijd, maar niet op deze manier.” Ajax werd volledig overhoop gekegeld. Wat de ploeg liet zien, was een parodie op voetbal. De Ajacieden keken apathisch toe hoe de een na de andere bal achter Gerónimo Rulli werd gekopt of geschoten.

Aanbevolen
Van ’t Schip na totale wanprestatie in klassieker: ‘Meer dan beschamend’

Bergwijn speelde zelf ook een tamme wedstrijd. Hij kwam totaal niet in het hele stuk voor. Het was totaal eenrichtingsverkeer. Waar Rulli het onwijs druk had, daar had collega Timon Wellenreuther helemaal niks te doen. Pas in de 82ste minuut leek invaller Julian Rijkhoff dichtbij een Amsterdamse treffer.

Op dat moment zat Bergwijn al te balen in de dug-out, wetende dat ook hij er weinig van had gebakken. Binnen de lijnen was hem ook opgevallen dat er onderlinge ergernissen waren. Vooral Kenneth Taylor liep een aantal keer over. Dit had niks met Ajax te maken.

Bergwijn: “Het is een beladen wedstrijd. Als je dan zulke kinderachtige tegengoals krijgt, helpt dat niet mee. Feyenoord was veel beter. Dat is pijnlijk om te zeggen, maar zo is het wel. We hielpen ze ook in het zadel. Of we zijn afgeschminkt? Dat kun je wel zeggen.”

Aanbevolen
Taylor zoekt naar woorden en komt niet verder dan ‘schandalig’

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >