Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Taylor toont Ajax heel even op z’n allerleukst!

Het plenst en de bliksemschichten zijn zichtbaar boven de Johan Cruijff Arena. Een klein parapluutje met eronder de zevenjarige Jimi James Spruit komt dichterbij. Twinkeloogjes worden zichtbaar. Het Ajaciedje komt Kenneth Taylor interviewen. Nou, het werd iets meer dan dat!

17 april 2024 - 15:03
Taylor 1200 (3)
Jimi James had een cadeautje mee voor Taylor. © Ajax Life

Terwijl het letterlijk en figuurlijk dondert boven de Johan Cruijff Arena, krijg ik een handje van Jimi James. Het parapluutje is wit en heeft zwarte voetbalstippen. Mama en opa komen er ook aan. “Ik zag Jorrel Hato net al rijden,” zegt de kleine man, die verder een tikje gespannen oogt. Logisch, want als Ajax Kids Clublid win je niet elke dag een interview met Taylor.

Speciaal voor de middenvelder heeft Jimi James zijn Ajaxtrainingspak aangedaan. Die van dit seizoen, dus hij valt niet uit de toon. Dat blijkt meteen als we de kantine van De Toekomst inlopen. Daar treffen we Mika Godts en Tristan Gooijer in dezelfde kleding. “Je kunt zo met ons meetrainen,” klinkt het. Jimi James hoort het, maar is te druk met het pakken van zijn handtekeningenboek.

Nadat Godts en Gooijer hun mooiste krabbels hebben gezet, neemt Jimi James ietwat beduusd plaats aan een tafeltje. Veel tijd om te beseffen wat er allemaal gebeurt, heeft hij niet. De persman van Ajax heeft Devyne Rensch en Silvano Vos al op hem afgestuurd voor foto’s en krabbeltjes.

Terwijl Jimi James poseert met de spelers, spot ik een tas met daarin een glimmend pakje. Wit papier met rode hartjes. Ik vraag wat het is. “Een cadeautje voor Taylor,” klinkt het zachtjes. Op dat moment doemt de voetballer al achter hem op. Met een gulle lach meldt Taylor zich voor het mini-journalistje. Die kijkt bewonderend, murmelt ‘Hoi’ en steekt zijn kleine handje uit.

Taylor drukt wat knoppen op zijn mobiel in en tien tellen later verschijnt het hoofd van Brobbey op het schermpje.

Taylor krijgt meteen zijn cadeautje in de handen gedrukt. Bij het uitpakken wordt een schilderijlijstje zichtbaar. Jimi James heeft het Ajaxlogo getekend en ingelijst. “Wow, wat supermooi zeg! Die zet ik zeker thuis neer,” roept de middenvelder van Ajax. Ondertussen geeft mama de vragenlijst aan.

Een voor een leest Jimi James zijn vragen voor. Taylor geeft overal enthousiast antwoord op. De inhoud lezen leden van de Ajax Kids Club binnenkort in het nieuwe clubblad Ajaciedjes. Voor nu geniet ik vooral van het kleine kereltje in die stoel met de grote meneer Taylor naast hem. De voetballer doet het hartstikke leuk en stelt ook wedervragen.

De koek is ook na het interview niet op. Taylor nodigt Jimi James uit om mee te gaan naar het spelershome. “Vind je dat leuk? Misschien is Brian Brobbey er nog wel!” Dat laat het supportertje zich geen twee keer zeggen. Natuurlijk gaat-ie mee. En opa ziet het ook allemaal prima zitten. “Voor mij is dit ook leuk, hoor!”

Als we ons melden in het spelershome, is Brobbey nergens meer te bekennen. Hij is al naar huis. Voor Taylor geen probleem. “Dan bellen we hem toch? Effe kijken of-ie opneemt!” Taylor drukt wat knoppen op zijn mobiel in en tien tellen later verschijnt het hoofd van Brobbey op het schermpje. “Hey man, ik heb hier een kleine man voor je!”

Voor Jimi James zijn er binnen Ajax gelukkig helemaal geen kampen. De bestuurlijke ellende krijgt hij helemaal niet mee.

Voor Jimi James het beseft, heeft hij de telefoon van Taylor klemvast in zijn knuist en praat hij met Brobbey. Of nou ja, het is vooral Brobbey die praat. Hoe het gaat, of hij z’n best doet op school en dat soort dingen. Het is enig. “Nou doeg, veel plezier nog daar!” En dan is Brobbey weer verdwenen. Bedremmeld kijkt Jimi James voor zich uit. Wat gebeurt hem allemaal?

Wederom is er amper tijd om te landen, want Taylor sleept Jimi James al mee naar een tafel met Remko Pasveer, Josip Sutalo, Borna Sosa, Jakov Medic en Gerónimo Rulli. Jimi James verrast me door Rulli doodleuk in goed Engels om een handtekening te vragen. Zeven jaar jong.

Het mannetje en zijn handtekeningenboek gaan braaf de hele tafel langs, maar voor Taylor is het nog niet genoeg. De Ajacied ziet zijn coach in de hoek zitten. “Jimi, gaan we ook nog even langs de trainer?” Ook John van ’t Schip reageert alleraardigst. Een selfie, een foto, een vriendelijk woord.

Op de weg naar de uitgang, loopt Jimi James nog Sivert Mannsverk en Kristian Hlynsson tegen het lijf. Een uitgebreide poseersessie volgt. Als Taylor hoort dat de Ajaxoom van Jimi James jarig is, stelt hij voor samen een videoboodschap in te spreken. Het gaat allemaal vanzelf. Dat is een fijne uitzondering. Complimenten voor Taylor!

Het is mooi om te zien hoe Jimi James de club op z’n allerleukst meemaakt. Voor hem zijn er binnen Ajax gelukkig helemaal geen kampen. De bestuurlijke ellende krijgt hij helemaal niet mee. Voor hem is er maar één kamp: kamp Ajax. En dat is gewoon een onwijs tof kamp om in te zitten.

Aanbevolen
Reis jij als mascotte mee naar uitduel met FC Volendam?

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >