Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Drie dingen die je moet weten over Ajax - Go Ahead Eagles

Je zou het gezien alle ellende bij onze club bijna vergeten, maar Ajax moet donderdag ‘gewoon’ voetballen. De eredivisie wacht op niemand. Het uitstekend presterende Go Ahead Eagles komt op bezoek in de Johan Cruijff Arena. We beschouwen voor.

04 april 2024 - 04:48
Drie Dingen Taylor 1200
De editie van vorig seizoen eindigde in 1-1. © Pro Shots

Go Ahead directe concurrent Ajax
Het Go Ahead Eagles van trainer René Hake verdient veel lof, want de ploeg doet het echt hartstikke goed in de competitie. De Trots aan de IJssel staat keurig op de zevende plek in de eredivisie, op slechts vier puntjes verwijderd van Ajax. Daarmee is het een directe concurrent voor plek vijf.

Bij de Deventenaren is oude bekende Bas Kuipers inmiddels een bekende naam. De in Amsterdam geboren linksback doorliep de jeugdopleiding van Ajax, maar brak nooit door in de Johan Cruijff Arena. Via wat omzwervingen groeide hij bij Go Ahead uit tot een van de sterkhouders. Als verdediger staat hij dit seizoen al op vier assists en net zoveel doelpunten.

De topschutter van Kowet is de IJslandse aanvaller Willum Thór Willumsson. Hij vond het net al zeven keer. Ook Victor Edvardsen (zes treffers) en Oliver Valakar Edvardsen (vijf treffers) moet Ajax in de gaten houden. De twee zijn overigens geen broers. De eerste komt uit Zweden, de tweede uit Noorwegen.

Ajax speelde in de geschiedenis 33 keer eerder in competitieverband thuis tegen Go Ahead. Onze club won 31 van die ontmoetingen. Tweemaal werd er gelijkgespeeld. Dat gebeurde in de afgelopen twee seizoenen: 0-0 en 1-1. Ajax heeft het de laatste tijd sowieso knap lastig tegen de ploeg uit Deventer.

Aanbevolen
Onderhoud roltrappen Noord C bij Ajax - Go Ahead Eagles

Update uit Medisch Centrum Ajax
John van ’t Schip heeft in aanloop naar Go Ahead-thuis een update gegeven over de ziekenboeg. De trainer laat weten dat Josip Sutalo en Jakov Medic terugkeren in de wedstrijdselectie. Dat geldt ook voor de van een schorsing terugkerende Ahmetcan Kaplan. Brian Brobbey, Jordan Henderson en Steven Berghuis zijn er nog altijd niet bij. Borna Sosa is een twijfelgeval, want de Kroaat is een beetje ziekjes.

Henderson en Berghuis missen ook de klassieker van zondag. Van ’t Schip: “Berghuis is al vijf weken uit voetbaltraining en niet klachtenvrij. We hopen dat hij het duel met FC Twente haalt. Henderson is nu in Engeland. Hij krijgt daar zaterdag een specifieke behandeling. Het is de bedoeling dat hij volgende week weer met ons meetraint.”

Of Brobbey Feyenoord-uit gaat halen, is nog maar helemaal de vraag. Iets met een race en een klok. Bij Go Ahead zijn alle spelers – afgezien van Philippe Rommens – wedstrijdfit.

Aanbevolen
Van ’t Schips elf: welke Ajacieden laat jij aandeel hebben in midweeks duel?

Van ’t Schip baalt van onrust
Ajax en Go Ahead treffen elkaar op een moment dat de club wéér in de fik staat. De schorsing van Alex Kroes als algemeen directeur sloeg in als een bom. Ook bij Van ’t Schip, die er dinsdagmorgen over werd gebeld. Vervolgens werd de spelersgroep op De Toekomst geïnformeerd.

“Het creëert gewoon veel onrust,” reageert Van ’t Schip op het clubkanaal. “In die situatie moeten we het hele seizoen al presteren. Daar gaat deze jonge groep goed mee om. Mensen vergeten vaak dat dit iets met een groep doet. Iedereen voelt het en krijgt het te horen en te lezen. De druk wordt alleen maar groter. Daar hebben de spelers niet heel veel aan kunnen doen.”

Volgens Van ’t Schip is het nu belangrijker dan ooit als spelersgroep bij elkaar te blijven. Makkelijk is dat overigens niet. “Nee, het is best moeilijk in deze fase, omdat ook stafleden en spelers berichten hebben gekregen vanuit de leiding. Je moet daarin – daar ben je ook prof voor – je focus houden,” aldus de oefenmeester, die doelt op gesprekken over de nabije toekomst van stafleden en spelers. Die gesprekken zijn al gaande en niet iedereen heeft goed nieuws gekregen.

Ajax en Go Ahead trappen donderdag om 21.00 uur af in de Johan Cruijff Arena. Het duel staat onder leiding van Marc Nagtegaal, terwijl Joey Kooij de VAR van dienst is.

Aanbevolen
We maken ons wel zorgen, meneer Van Praag

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >