Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 9: hersteloperatie Ajax

Een sportief verdwaalde club die ook nog eens struikelt over zijn beursnotering: dat zijn twee hersteloperaties in één. We richten ons bewust op het sportieve traject. Ajax is immers een voetbalclub. Ajax Life 9 verschijnt vanaf vrijdag 26 april, exclusief bij leden van Supportersvereniging Ajax. Een voorproefje!

24 april 2024 - 16:17
Aankondigingal9 800
We hebben deze keer een getekende cover. © Ajax Life

Marijn Beuker (39) kwam mede op advies van Louis van Gaal naar Ajax. Dat is alweer vier maanden geleden. Tijd die goed is benut, zo blijkt uit zijn eerste grote interview met de buitenwacht. Gelukkig, want Beuker speelt een actievere rol in de komende transferperiode. “De grootste innovatie is eigenlijk dat we teruggaan naar de essentie van voetbal,” aldus de directeur voetbal.

Veelbesproken thema bij het koffiezetapparaat: welke Ajaxmiskoop van afgelopen zomer blijkt misschien toch wel van sportieve waarde? Menno Pot dook voor ons in de clubhistorie en beschrijft zeven Ajacieden die in tweede instantie alsnog top bleken. Anders gezegd: over welke aankoop oordelen we te snel en te hard? En wie snoeit ons komend seizoen de mond? 

Over aankopen gesproken: Chuba Akpom beantwoordt in dit nummer supportersvragen. In het Vragenvuur kijkt hij ook naar de toekomst, waarbij hij een profiel schetst van de beoogde hoofdtrainer. Een interessante visie, die trouwens verschilt met die van de beleidsbepalers.  

Elders in ons magazine leggen we het spel en de statistieken van Devyne Rensch onder de loep. De verdediger is pas 21 jaar en heeft van alle Ajacieden de meeste wedstrijden in het eerste achter zijn naam staan. Hoe kijken zijn (oud-)trainers naar hem? “Voor een echte Ajacied maakt hij eigenlijk opvallend weinig los op de tribunes,” zo lezen we. 

Deze zomer hoopt Ajax op de transfermarkt routine aan de A-selectie toe te voegen, zodat deze meer in balans komt. Oud-Ajacied Christian Poulsen is ervaringsdeskundige. Hij werd door Frank de Boer aan de selectie toegevoegd en neemt ons mee langs de verschillende leiderstypes. “Ik kwam om jonge spelers te helpen, maar andersom gold dat net zo,” vertelt de Deen.

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 9 en puzzel jezelf naar bedrukt Ajaxshirt!

Uiteraard zijn onze columnisten weer van de partij. Jong Ajaxtrainer Dave Vos vertelt hoe Ajax het proces vormgeeft voor spelers die sinds 1 april weten dat hun Ajaxavontuur erop zit. Sonny Silooy legt uit dat een seizoen zonder Europees voetbal pijn doet en Arco Gnocchi neemt ons mee terug naar de oorwassing in De Kuip. 

In dit nummer vind je ook een interview met de openhartige spits Julian Rijkhoff, gaat Milicia Keijzer in op haar ontwikkeling bij Ajax Vrouwen en vertelt Ricardo van Rhijn welke oud-ploeggenoten er in zijn favoriete Ajaxelftal staan. 

Geen magazine zonder wat supportersnostalgie. Dit keer stuitten we op het verhaal van twee broers uit het polderdorp Kortenhoef. Hun prille tienerprojectje liep midden jaren tachtig behoorlijk uit de hand. Het resulteerde in een Ajaxfanclub met liefst zeshonderd leden: de Rood-witte Tornado. “Veel leden kenden we persoonlijk,” aldus de broers.

En je leest nieuws op bestuurlijk vlak binnen Supportersvereniging Ajax. Lid van verdienste Ine van Brenk treedt na vijftien jaar af als bestuurder en wordt opgevolgd door Roel van der Wal.

Dit (en meer) vind je op 84 pagina’s. Ajax Life 9 valt vanaf vrijdag 26 april op de deurmat bij leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare. Wil jij het magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan!

Aanbevolen
Ajax Life 9: win dubbelportret in citaten, boek over Wrexham of Ballenjongen!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >