Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Veel werk aan winkel bij Jong Ajax na nieuwe nederlaag

Jong Ajax wacht ook na zes speelronden in de Keuken Kampioen Divisie nog op zijn eerste overwinning van het seizoen. De ploeg van Dave Vos verloor maandag met 5-2 van Jong AZ, met een teleurstellende negentiende plaats op de ranglijst als resultaat.

19 september 2023 - 11:03
Jong Ajax 1200 (1)
Jong Ajax krijgt vijf goals om de oren tegen Jong AZ. © Pro Shots

De beloften dachten met een rappe goal van Gabriel Misehouy goed te starten aan het duel met de leeftijdsgenoten van AZ. Een snelle voorsprong is fijn, maar je koopt er weinig voor als je zeven minuten later alsnog op achterstand staat. Denso Kasius en Ernest Poku haalden de trekker over.

Voor de neutrale toeschouwer was het doelpuntenfestijn plezierig om naar te kijken, maar de technische staf van de Amsterdammers moet hebben gebaald van het spelverloop. Wel zagen ze Jong Ajax nog voor rust op gelijke hoogte komen. Een schot van Julian Brandes werd door Kenzo Goudmijn van richting veranderd en plofte binnen.

Na de theepauze had de thuisploeg een duidelijk veldoverwicht. Dat AZ opnieuw de leiding nam, was dan ook niet verrassend, al had Jong Ajax daarbij ook wat pech. Damienus Reversen tekende voor de 3-2, maar leek in aanloop naar dat doelpunt buitenspel te staan. In de eerste divisie is geen VAR aanwezig en de vlag bleef omlaag. Daardoor liep Ajax opnieuw achter de feiten aan.

Aanbevolen
Klassiekerstress: tussen hoop en vrees

Dave Vos weigerde de schuld bij de arbitrage te leggen en was vooral kritisch op zijn eigen ploeg. “Gokken en stappen op buitenspel is nooit de oplossing. Daarmee geven we eigenlijk volledig de wedstrijd weg. Dat is zonde en daar ben ik behoorlijk geïrriteerd over,” zei de trainer na afloop tegen ESPN. “We krijgen goals tegen uit spelhervattingen en counters. Als je bij Ajax speelt, moet je leren met dat soort situaties om te gaan.”

In aanloop naar de 4-2 van Ricuenio Kewal maakte Reverson een harde overtreding door met zijn noppen vooruit in te komen op Gerald Alders. Ook nu weigerde arbiter Eijgelsheim te fluiten. In de slotfase maakte Kees Smit er ook nog 5-2 van.

De harde cijfers zijn dat Jong Ajax slechts één punt overhield aan de eerste zes competitiewedstrijden van het seizoen. Daarin kregen de Amsterdamse talenten al twintig tegengoals om de oren. Het is duidelijk dat ook hier werk aan de winkel is. FC Eindhoven is maandag de volgende tegenstander op De Toekomst.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >