Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Praag wil in gesprek met supporters om einde aan onrust te maken

Michael van Praag wil ‘zijn’ Ajax graag helpen nu de club in de brand staat. Om alle neuzen weer dezelfde kant op te krijgen, vindt hij het belangrijk het gesprek aan te gaan met supporters.

29 september 2023 - 10:28
Van Praag 1200
Van Praag wil weten hoe supporters naar de club kijken. © Pro Shots

De 76-jarige Van Praag is net als Leo van Wijk benaderd om de raad van commissarissen te versterken. Zij moeten de opgestapte Pier Eringa en Jan van Halst vervangen. Laatstgenoemde stapte uit de rvc om op interim-basis aan de slag te gaan als algemeen directeur.

Het is duidelijk dat het momenteel een puinzooi is bij Ajax. Zowel sportief als bestuurlijk. Dat ziet ook Van Praag met lede ogen aan. De voormalig voorzitter van de club wil graag helpen om de rust weer enigszins terug te laten keren, al was hij wel verrast dat hij door de raad van bestuur werd benaderd.

“Dit komt zomaar uit de lucht vallen,” vertelt Van Praag in gesprek met de NOS. “Ik ben donderdagochtend gebeld of ik geïnteresseerd was om hierover te praten. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, want Ajax is mijn club. Ik zie ook wel dat het in de hens staat. Dus ik heb gezegd dat ik in gesprek wilde.”

Hoewel de benoeming van beide heren nog moet worden bekrachtigd tijdens de eerstvolgende aandeelhoudersvergadering in november, heeft Van Praag wel duidelijk voor ogen welke stappen hij als eerste wil zetten.

Aanbevolen
Van Praag en Van Wijk teruggevraagd bij Ajax als rvc-leden

“Het eerste wat ik ga doen is met mijn collega's van de raad van commissarissen om de tafel zitten om te horen wat er speelt en wat er aan de hand is. Het tweede is bezoeken brengen aan de harde kern en supportersverenigingen. Ik wil weten hoe zij naar de club kijken en ik ga daar vragen om ons alsjeblieft een kans te geven. En uiteraard de arbeidsorganisatie.”

Rust creëren rondom de club is dus een belangrijk speerpunt, al benadrukt Van Praag dat hij vooral op de achtergrond zal opereren. “Ik word toezichthouder, niet de directeur. In principe kom ik nauwelijks of niet in het nieuws. We zullen de directie achter de schermen ondersteunen met de werkzaamheden. Dat is je taak.”

Van Praag is blij dat ook Leo van Wijk wordt toegevoegd aan de rvc. “Leo is een vooraanstaand Ajaxlid, die ik ook al jaren ken. Hij is ex-directeur van de KLM. Hij komt ook mee, dus we gaan met z'n tweeën het team van rvc-leden versterken. Mits we worden voorgesteld,” benadrukt hij nogmaals. Dat laatste lijkt slechts een formaliteit.

Van Praag, die nauw betrokken was bij de oprichting van Supportersvereniging Ajax, stelt dat hij wel even met zijn vrouw moest overleggen over de nieuwe rol die hem werd voorgesteld. “Zij hoefde ook niet lang na te denken. Ik loop al vanaf mijn jeugd bij Ajax rond. Mijn vader was er voorzitter en ik ben het heel lang geweest,” besluit hij.

Aanbevolen
Eringa legt taken neer als rvc-voorzitter van Ajax

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >