Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eringa legt taken neer als rvc-voorzitter van Ajax

Het is deze dagen druk op de persafdeling van Ajax. Nadat zondag bekend werd dat Sven Mislintat is ontslagen, heeft nu Pier Eringa besloten terug te treden als lid en voorzitter van de raad van commissarissen.

27 september 2023 - 13:24
Eringaweg800
Eringa zei onlangs nog niet op te willen stappen. © AFC Ajax

Eringa werd op 14 maart 2023 benoemd tot voorzitter van de rvc, maar treedt per 2 oktober 2023 alweer af. Daarmee wordt wederom een nieuw hoofdstuk geschreven in het toch al dikke crisisboek dat Ajax heet. 

“Juist als het niet goed gaat, vind ik dat je er moet staan als toezichthouder,” begint Eringa in het persbericht van Ajax. “Maar ik ben niet doof voor de kritiek en niet blind voor de situatie waar Ajax zich nu in bevindt. Om die reden heb ik besloten ruimte te maken voor een nieuwe voorzitter.”

Aanbevolen
‘Doe het voor de club en niet voor jezelf’

“Ik heb me hard ingezet voor de club,” vervolgt Eringa. “Ik blijf Ajax als fan volgen en wens dat de sportieve prestaties snel weer op het bij Ajax gewenste niveau komen.” 

Schijnbaar is Eringa binnen een paar dagen van gedachten veranderd, want hij gaf maandag nog aan niet van plan te zijn om op te stappen. De voorzitter draagt de komende dagen zijn werkzaamheden over. Het proces om tot een voltallige samenstelling van de rvc te komen, wordt in gang gezet conform de statuten.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >