Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Halst reageert alleen op vragen over gestaakte klassieker

De gestaakte klassieker (0-3) kreeg door de ongeregeldheden binnen en buiten het stadion een gitzwarte rand. Jan van Halst stond na afloop kort de media te woord. De interim-directeur van Ajax ontweek daarbij vragen over de gigantische crisis waarin de club verkeert.

Door Jordy Haak
24 september 2023 - 19:30
Van Halst Ajafey 1200
Van Halst keurt geweld ten strengste af. © Pro Shots

Alsof de sportieve malaise al niet erg genoeg was, ging het zondag ook naast het veld goed mis. Tot tweemaal toe werd er vuurwerk op het veld gegooid, waardoor de 136ste editie van de klassieker definitief werd gestaakt. De hoofdingang van de Johan Cruijff Arena werd vervolgens bestormd, waarna de ME ingreep.

“Naar omstandigheden gaat het nu redelijk, maar we zijn nog bezig alles managen,” vertelde Van Halst in de mixed zone. “Supporters willen hun teleurstelling uiten. Het is een hele slechte seizoenstart en er is een hoop gedoe rondom dit nieuwe begin. We begrijpen die teleurstelling enorm, maar om dan dit gedrag te vertonen keuren we ten strengste af.”

Van Halst baalt gigantisch dat het zo mis kon gaan. “Dit komt heel hard aan. We zijn druk bezig geweest met de wedstrijdorganisatie. Met de driehoek zijn alle scenario’s besproken, we hadden al opgeschaald en wilden dit ten koste van alles voorkomen. Dat is helaas toch niet gelukt,” aldus de interim-directeur, die nog geen idee heeft wat er met het restant van de wedstrijd gaat gebeuren.

Aanbevolen
Klassieker definitief gestaakt na vuurwerk op het veld…

Vanzelfsprekend kreeg Van Halst ook vele vragen over de organisatorische chaos op zich afgevuurd. Dat het rommelt binnen de club, is overduidelijk. Hoe is het mogelijk dat Sven Mislintat als nieuwe directeur voetbalzaken alle sleutels in handen kreeg?

“Ik begrijp die vraag heel goed, maar ik hoop dat jullie begrijpen dat zojuist een van de belangrijkste wedstrijden uit het Nederlandse voetbal is gestaakt. Dat is een ernstig ding. Ik loop net weg uit een crisisteam om het allemaal te managen. Het is immers belangrijk dat de bezoekers veilig het stadion kunnen verlaten,” was het ontwijkende antwoord van Van Halst.

De extreem gespannen situatie binnen Ajax lijkt inmiddels onhoudbaar. Wat betekent dat voor de posities van bijvoorbeeld Maurice Steijn en Mislintat? Ook op die vraag volgde een ontwijkend antwoord. “Ik begrijp de vragen, maar ik beperk mijn antwoorden nu tot de teleurstelling over de gestaakte wedstrijd. Met alle vragen gaan we aan de slag. Ik kan heel veel zeggen, maar mijn hoofd staat daar nu niet echt naar.”

Hoe kijkt Van Halst naar zijn eigen functioneren? “Het is een hele moeilijke periode. Was het maar zo makkelijk om aan een knopje te draaien en daarmee de boel om te draaien. We evalueren alles. Daar komt deze wedstrijd ook bij,” besloot hij zijn verhaal.

Aanbevolen
Steijn over fouten in gestaakte klassieker: ‘Is niet tegenaan te voetballen’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >