Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn over fouten in gestaakte klassieker: ‘Is niet tegenaan te voetballen’

De klassieker draaide zondag uit op dikke ellende. Feyenoord deelde op het veld tik na tik uit, waarna er tot twee keer toe vuurwerk op het veld werd gesmeten. Dat betekende einde wedstrijd. Het stond toen al 0-3. Maurice Steijn reageert.

24 september 2023 - 17:53
Klassiekersteijn800
Steijn verklaart zijn keuze voor Gaaei. © Pro Shots

Ajax begon best oké aan de wedstrijd. Feyenoord werd al vroeg en fel onder druk gezet. “Dat was ook de opdracht,” zo stelt een aangeslagen Steijn voor de camera van ESPN. “Als Feyenoord onder de druk uit zou spelen, wilden we het kleiner maken.” 

Het aardige spel was van korte duur. Dankzij ongekende blunders stond Ajax plots met 3-0 achter. “Hoe gek het ook klinkt, ik heb een ploeg gezien die er de eerste helft in bleef geloven. De eerste kans voor Feyenoord valt gelijk binnen. Je geeft kinderlijk eenvoudig doelpunten weg. Daar is niet tegenaan te voetballen.”

Vooral de derde tegentreffer was schrijnend. Na een corner van Ajax counterde Feyenoord zich moeiteloos richting het doel van Jay Gorter. Van restverdediging was totaal geen sprake. Wat ging er fout? Steijn: “Borna Sosa en Devyne Rensch moesten achterin blijven. Sosa had niet mogen schieten. Dat was een fout in de organisatie.” 

Daarvoor waren het al twee persoonlijke fouten die Ajax de das omdeden. Vooral Anton Gaaei had het zwaar. “Rensch was een optie om te starten, maar hij is deze week niet helemaal fris geweest,” zo legt Steijn zijn keuze voor de Deen uit, die al vrij snel alsnog naar de kant werd gehaald.

Aanbevolen
De club staat in vuur en vlam

Na rust wisselde Steijn nog een back. Anas Salah-Eddine kwam in de plaats voor Sosa. Dat leverde gefronste wenkbrauwen op. “Die wissel had niks met een statement te maken. Ik bracht hem omdat ik Sosa niet goed vond spelen en ik Jorrel Hato centraal achterin wilde houden vanwege zijn snelheid.”

Steijn ziet dat nieuwe spelers het lastig hebben hun draai te vinden in het elftal. “Er zijn zo veel wisselingen dat het voor nieuwe jongens lastig is dingen op te pikken. Benjamin Tahirovic heeft bijvoorbeeld een mindere periode. Hij heeft veel interlands gespeeld en is vermoeid. Daar heb ik het ook met hem over gehad.” 

De club staat momenteel in vuur en vlam, op zowel sportief als bestuurlijk gebied. Is het überhaupt nog wel leuk om trainer te zijn van Ajax? “Ik hoop dat het snel beter gaat, maar ik ben heel erg blij en trots dat ik hier mag werken. Ik heb een geweldige band met de staf en spelers. Dat vergoedt een hoop.”

Vragen die gingen over Mislintat wilde Steijn niet beantwoorden. “Laten we het bij de wedstrijd houden. Misschien spreken we elkaar van de week nog wel.”

Aanbevolen
Klassieker definitief gestaakt na vuurwerk op het veld…

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >