Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Klassieker definitief gestaakt na vuurwerk op het veld…

De 196ste editie van de klassieker is zondag definitief gestaakt. Tot tweemaal toe werden er vanaf Zuid fakkels op het veld gegooid. Dat betekende einde wedstrijd. Het stond op dat moment al 0-3.

24 september 2023 - 16:21
Vuurwerk Veld 1200
Daar gaan we weer... © Pro Shots

Met de beroerde situatie waarin Ajax verkeerd, was vanaf het begin duidelijk dat deze editie van de klassieker onder hoogspanning stond. Winnen van Feyenoord is altijd een must, maar dit seizoen nog net wat meer dan anders. Ajax begon dan ook getergd aan het duel. Daarbij kon het rekenen op fanatieke steun van het publiek.

De sfeer sloeg echter om toen ongekende defensieve blunders tot een rappe 3-0-achterstand leidden. Santiago Gimenez (tweemaal) en Igor Paixão waren trefzeker. De support maakte plaats voor protesten tegen de raad van commissarissen, Sven Mislintat en wie al niet meer. Vanaf Zuid werden vlak voor rust fakkels op het veld gegooid, waarna beide teams de kleedkamer opzochten.

Aanbevolen
De club staat in vuur en vlam

Na twintig minuten keerden de spelers terug op het veld, maar met de aangescherpte regels van de KNVB voelde je aan alles dat dit waarschijnlijk slechts tijdelijk zou zijn. Dat bleek na rust inderdaad het geval. In de 56ste minuut werd het veld opnieuw bekogeld met fakkels, waarna arbiter Serdar Gözübüyük niet anders kon dan definitief staken.

Aan het tot dusverre gitzwarte seizoen werd zodoende een nieuw negatief hoofdstuk toegevoegd. Wanneer de klassieker wordt uitgespeeld, is op dit moment nog onbekend.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >