Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van den Boomen: ‘Ik heb de Amsterdamse branie gemist’

Branco van den Boomen keerde afgelopen zomer terug bij Ajax. Een transfer waar de 28-jarige middenvelder oprecht blij mee is. Voor de voormalig jeugdspeler van onze club voelt het alsof de cirkel rond is. Aan het einde van het seizoen wil hij met de schaal staan.

Door Jordy Haak
14 september 2023 - 10:02
Van Den Boomen 1200
Van den Boomen heeft de vurige wens kampioen te worden. © AFC Ajax

Persoonlijke doelen stelt Van den Boomen niet zoveel meer. In de nieuwste editie van ons magazine Ajax Life vertelt de middenvelder in een Vragenvuur dat hij liever kijkt naar de gezamenlijke ambities. “Ik wil vooral kampioen worden, want dat is me nog niet gelukt,” is zijn duidelijke antwoord op een vraag van SV Ajax-lid Iris Vessies.

“Als je jong bent, kijk je misschien meer naar persoonlijke doelen, maar ik ben daar niet zo mee bezig. Ik kan nu wel zeggen dat ik tien assists wil geven, maar als het er acht worden en we pakken de landstitel, dan ben ik dik tevreden.”

Toen Van den Boomen in 2014 de overstap maakte vanuit de Ajaxjeugd naar FC Eindhoven, had hij niet verwacht dat hij ooit zou terugkeren in het wit-rood-wit. “Puur omdat ik daarvoor nog zoveel stappen moest zetten,” is zijn eerlijke antwoord.

“Uiteindelijk volgde ik toch een traject waarbij het is gelukt. Mijn droom was om op een goed niveau te voetballen. Bij Ajax of in het buitenland. Op jonge leeftijd werd ik terecht weggestuurd, omdat ik niet goed genoeg was. Dat ik nu terug ben, betekent dat ik stappen heb gemaakt.”

In het buitenland groeide Van den Boomen vooral op fysiek en mentaal gebied. Hij vertelt meer inhoud te hebben gekweekt. In het Franse voetbal moest hij namelijk flinke afstanden overbruggen. Toch miste hij ook bepaalde aspecten die hij leerde op De Toekomst.

Aanbevolen
Ajax Life 2: seizoengids 2023/2024

“Vooral de Amsterdamse branie, het uitgaan van eigen kracht. Het gevoel hebben dat je altijd gaat winnen. Dat miste ik soms bij andere clubs. Als teamgenoten stelden dat een wedstrijd lastig werd, was ik de eerste die riep dat we gingen winnen.”

Ook bij Toulouse nam hij daarin een voortrekkersrol. “Als je naar Paris Saint-Germain of Marseille moet, weet je dat je een pittige wedstrijd wacht. Maar als je altijd alles geeft en iets meer schijt hebt, dan kun je er meer uithalen.”

Nu Van den Boomen weer op de Nederlandse velden te bewonderen is, hoopt hij meer kans te maken in beeld te komen bij Oranje. “Dat was niet de hoofdreden om terug te keren bij Ajax, maar het speelt wel mee in je beslissing. Als je in Nederland voetbalt, kom je toch eerder in beeld. Het is een droom om voor Oranje uit te komen. Bij Ajax is de kans groter om geselecteerd te worden.”

“Of het mij heeft verbaasd dat de bondscoach nooit heeft gebeld toen ik bij Toulouse speelde,” herhaalt Van den Boomen de vraag. “Ja en nee, in de competitie hadden we goede tegenstanders, maar we speelden niet Europees. Ik denk dat ik nu meer kans heb.”

Het volledige interview met Van den Boomen lees je in de nieuwste Ajax Life. Daarin vertelt hij ook over zijn bijzondere voornaam, de reactie van zijn Brabantse vrienden nu hij weer bij Ajax voetbalt en het meest bijzondere wedstrijdshirt dat hij heeft bemachtigd.

Ajax Life 2 valt vanaf vrijdag 15 september op de deurmat bij leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare. Wil jij het magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen? Word dan lid!

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 2 en puzzel jezelf naar bedrukt Ajaxshirt!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >