Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Life 2: seizoengids 2023/2024

We zitten al halverwege de maand september en alle competities zijn in volle gang. Tóch hebben we er na de recente transfer-tsunami voor gekozen van Ajax Life 2 een officieuze seizoengids te maken. Voorproefje van een bewaarnummer!

13 september 2023 - 15:50
Ajax Life 1200
Een heus bewaarnummer voor onze leden! © SV Ajax

Geen seizoengids zonder spelersportretten. Voor deze bijzondere editie zijn ze speciaal geïllustreerd door Tom Aotchson, fanatiek Ajacied en tekenaar uit Tokio. Hij kon zich met twaalf inkomende transfers naar hartenlust uitleven. Pieken als het moet. Zelfs de late transferverrassing Borna Sosa wist hij de seizoengids in te schetsen.

Huiscolumnist Sonny Silooy haalt mooie herinneringen op aan het maken van de traditionele foto van de A-selectie. Dat blijkt maar weer een uiterst nauwkeurig evenement te zijn, onder regie van een gedreven pietje precies. Al was dat lang niet altijd het geval. Zoals in 1983…

We spreken in dit nummer met twee nieuwkomers. Beiden voetballend vanaf het middenveld. Branco van den Boomen onderwerpen we aan een Vragenvuur en daarnaast spreken we Benjamin Tahirovic en zijn directe omgeving. Dat levert een boeiend portret op.

Frank Muntjewerf, dit seizoen onze huistekenaar in het magazine, geeft zijn creatieve visie op het aangetrokken vreemdelingenlegioen. Huiscolumnist Arco Gnocchi piekt al lekker vroeg in het seizoen met een prachtcolumn over ‘een derde plek’.

Aanbevolen
Lees magazine Ajax Life 2 en puzzel jezelf naar bedrukt Ajaxshirt!

We ‘spreken’ de aanvoerdersband over een leven ná Dusan Tadic en we geven een eerste inzichtje in de evenementen van SV Ajax gedurende het seizoen 2023/2024.

In deze gids natuurlijk aandacht voor de Ajacieden die hun club loyaal achternareizen. Zo blikken we met twee van hen terug op een heroïsch avontuur in Slowakije, inmiddels 24 jaar geleden.

Daarnaast leggen we de zeventien uitvakken (ook De Kuip, want we blijven ons hard maken voor normalisatie) onder een vergrootglas. Wat weten we van de verschillende bezoekersvakken, wat zijn de te verwachten vervoersregelingen en eventuele bijzonderheden?

Met de zomervakantie gevoelsmatig al ver achter ons, is het een prettige constatering dat het Ajaxshirt wereldwijd weer goed vertegenwoordigd werd. Veel Ajacieden gaven gehoor aan onze oproep hun mooiste vakantiekiekjes met Ajaxtint in te sturen. Dat resulteert in een fraaie collage van trotse Ajacieden.

Verder vind je in deze editie handige overzichten, zoals spelerslijsten en wedstrijdschema’s van de A-selectie, Jong Ajax en Ajax Vrouwen plús een handig overzicht van namen en bijbehorende functies op jeugdcomplex De Toekomst.

Ook voor de Europa League is in dit nummer plek ingeruimd. Donderdag 21 september treft Ajax het traditioneel lastige Olympique Marseille in de Johan Cruijff Arena. Hoe gaat het sportief in de Franse havenstad? Niet alleen in Amsterdam gebeurde deze zomer veel, blijkt uit onze uitgebreide voorbeschouwing.

We kijken met een aantal oud-spelers in de glazen bol. Dit seizoen meer dan ooit een moeilijke klus, blijkt wel uit onze gesprekken met Arnold Mühren, Siem de Jong, Marciano Vink, Theo van Duivenbode en Rob de Wit.

Uiteraard kun je jouw kennis testen in onze grote Argentijnse Ajaxquiz en maak je kans op een Ajaxshirt naar keuze als je onze puzzel goed invult.

Ajax Life 2 valt vanaf vrijdag 15 september op de deurmat bij leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare. Wil jij het magazine ontvangen en profiteren van andere voordelen? Word dan lid!

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >