Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van den Boomen: ‘Ik ben hier ook pas zes weken, hè?’

Branco van den Boomen (28) maakte tijdens de voorbereiding een uitstekende indruk. Na het 0-0-gelijkspel op bezoek bij Fortuna Sittard oogde hij vooral ontgoocheld. De middenvelder benadrukte dat het opbouwen van een ploeg tijd kost.

03 september 2023 - 17:39
Vd Boomen 1200 (1)
Het was ook zoeken voor Van den Boomen. © Pro Shots

De teleurstelling droop werkelijk van het hoofd van Van den Boomen. Een zoekend, dolend en onwennig Ajax maakte niks klaar in Limburg. Met Josip Sutalo, Gastón Ávila, Georges Mikautadze, Carlos Forbs en Anton Gaaei was Ajax vooral los zand. En ook Van den Boomen is er eigenlijk nog maar net bij.

“Ik ben hier ook pas zes weken, hè. Ik kwam in een omgeving terecht waar ik weinig mensen ken. Ook voor mij is het zoeken naar automatismen,” verklaarde Van den Boomen voor de draaiende camera van ESPN. Dat het eigenlijk acht weken zijn, laten we maar even voor wat het is. De boodschap van de Ajacied is helder.

“We vinden in de groep allemaal dat het beter moet. Ik snap de kritiek van alles en iedereen, want Ajax moet veel beter dan dit. Maar mensen moeten ook realiseren dat het opbouwen van een ploeg tijd kost. We speelden vandaag met jongens die je niet kent. Waar je geen band mee hebt. Dat is niet geregeld in een weekje tijd. Dat heeft niet met de trainer of de spelers te maken, maar met het proces. Zo’n proces duurt vaak lang.”

Aanbevolen
Zoekend Ajax morst opnieuw dure punten en dit valt op

Ajax speelt pas over twee weken weer. Dan gaat het op bezoek bij FC Twente. “Dat we nu die tijd hebben, is wel fijn. We hebben allemaal talent. Anders speel je niet bij Ajax. Ik kan ook echt beter. Maar we moeten elkaar leren begrijpen op het veld. Daar moeten we nu hard aan werken.”

Toch wordt het lastig om de komende twee weken aan automatismen te werken. Veel spelers vliegen immers uit wegens de interlandperiode. Van den Boomen gaat in elk geval met zichzelf aan de slag.

“Ik ben nog geen onbetwiste basisspeler nee. En gewisseld worden, doet wel iets met je. Ik vraag me ook af waarom het in de voorbereiding beter ging. Dat antwoord heb ik niet. Ik had wel een goede klik met Mohammed Kudus. Maar goed, het is nu zaak om snel connecties te maken met andere spelers. Tegen Fortuna was er te weinig diepte en beweging voorin. Toen die er wel was, scoorde Brian Brobbey. Het was helaas buitenspel.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >