Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn over pittige EL-loting: ‘Het grote analyseren gaat nu beginnen’

Ajax treft Olympique Marseille, Brighton & Hove Albion en AEK Athene in de groepsfase van de Europa League. Maurice Steijn noemt het een zware, maar eveneens mooie loting.

Door Jordy Haak
01 september 2023 - 14:27
Veltman 1200
Veltman staat in Brighton onder contract. © Pro Shots

De Ajaxtrainer keek vrijdag – kort nadat de balletjes in Monaco waren geopend – vooruit op de wedstrijden die in groep B op het programma komen te staan. “Het is een zware loting, maar ook mooi. Ik hou wel van een uitdaging. We gaan de strijd vol overgave aan.”

Over de krachtsverhoudingen kan Steijn nu nog niet zo veel zeggen. “We moeten daar eerst wat dieper in duiken. Het grote analyseren gaat nu beginnen. Brighton is een bekend verhaal. Ze doen het geweldig en werden afgelopen seizoen zesde in de Premier League. Alleen maar lof voor die prestatie. Manchester Citytrainer Josep Guardiola vindt ze bij de top van Engeland horen.”

Aanbevolen
Ajax treft Marseille, Brighton en AEK in groepsfase Europa League

Voor supporters is de koppeling aan de Engelsen wel tof. Het is een weerzien met Joël Veltman en het bezoeken van de uitwedstrijd wordt leuk. Die vlieger gaat op voorhand minder op voor de tripjes naar Marseille en Athene. Het verleden wees uit dat tripjes naar Frankrijk en vrij recent nog Athene niet altijd even plezierig zijn voor uitsupporters.

“Marseille is een traditioneel sterke tegenstander. Het wordt in Frankrijk een heksenketel,” liet Steijn al snel het H-woord vallen. “AEK Athene stond met één voet in de Champions League, maar haalde het uiteindelijk niet. Ook daar zal het sowieso pittig worden. Maar ik kijk vooral naar mijn ploeg. Wij moeten ons ontwikkelen en de ploeg klaarstomen om die wedstrijden goed te kunnen spelen.”

Aanbevolen
Steijn legt hij uit waarom hij met Sosa nóg een linksback wil

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >