Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Steijn legt hij uit waarom hij met Sosa nóg een linksback wil

Maurice Steijn verwelkomde deze transferzomer al elf nieuwe spelers in de Johan Cruijff Arena. Op deadline day komt daar in de persoon van linksback Borna Sosa waarschijnlijk nog een twaalfde aanwinst bij. Ajax begint vanaf zaterdag zodoende aan een soort tweede voorbereiding.

Door Jordy Haak
01 september 2023 - 15:10
Steijn Reactie 1200
Steijn weet dat er veel werk aan de winkel is. © Pro Shots

Tijd is daar eigenlijk niet voor, want er staan zowel in de competitie als Europees al keiharde punten op het spel. Het is echter de situatie waar Steijn mee heeft te dealen. “Erik ten Hag zei ooit dat het verhaal van je seizoen eigenlijk pas rond oktober begint. De groep heb je immers pas begin september compleet en dan volgt er direct een interlandbreak,” reageerde Steijn op een vraag van Ajax Life.

“Het is een rommelige periode. De tijd moet uitwijzen hoe lang we nodig hebben de puzzel te leggen. Ik ben in ieder geval blij dat alle posities nu zijn ingevuld. Daar gaan we mee aan de slag. Tegen Fortuna Sittard heb ik meer mogelijkheden. Hopelijk is iedereen dan speelgerechtigd.”

Dat laatste geldt sowieso voor Josip Sutalo, Gastón Ávila, Chuba Akpom en Georges Mikautadze. Bij de kersverse aanwinst Sivert Mannsverk wordt daar nog hard aan gewerkt. Steijn kreeg vervolgens de vraag voorgelegd of het gerucht klopt dat ook de Kroatische linksback Borna Sosa onderweg is naar Amsterdam. Hij bevestigde dat hard wordt gewerkt aan die transfer.

Aanbevolen
Steijn over pittige EL-loting: ‘Het grote analyseren gaat nu beginnen’

“Dat we deze speler erbij proberen te halen, geeft aan dat ik op de linksbackpositie nog niet helemaal tevreden ben. Met Jorrel Hato en Ávila hebben we twee spelers die daar uit de voeten kunnen, maar die van nature meer gewend zijn centraal te spelen. We zijn er allemaal van overtuigd dat Hato een groeibriljant is, een fantastische voetballer, maar hij is pas zeventien jaar. Dan kun je een mindere fase of een blessure krijgen. Deze mogelijkheid deed zich voor. Laten we hopen dat we het rond kunnen maken.”

Opvallend genoeg noemde Steijn de namen van Owen Wijndal en Anass Salah-Eddine niet voor de linksbackpositie. “Als deze transfer rondkomt, betekent dit dat er voor die andere jongens ruimte is om te kijken of ze elders meer minuten kunnen maken, maar dat wordt kort dag.”

Steijn beseft dat er bijna alleen maar officiële wedstrijden wachten om de automatismen erin te krijgen. “En de trainingen gebruiken we daar natuurlijk voor. We hebben de jongens goed voorbereid hoe we willen voetballen. Uiteindelijk is het inderdaad belangrijk dat ze vooral veel met elkaar gaan spelen. Om de juiste connectie te krijgen en zodat er koppeltjes ontstaan. We hebben niet veel tijd om de juiste afstemming te vinden. Die moet er echter wel snel komen. Wat ik op de trainingen zie, geeft vertrouwen.”

Tegen Fortuna Sittard lijkt de coach geen beroep te kunnen doen op Steven Bergwijn. De linksbuiten viel tegen Ludogorets (0-1) uit met een blessure aan zijn knie. Hoewel Steijn verwacht dat de schade niet heel ernstig is, komt het duel met de Limburgers hoogstwaarschijnlijk te vroeg. Steijn kan nog niet zeggen hoeveel nieuwe spelers hij in Sittard inpast.

“Dat is een afweging die we moeten maken. Nemen we het risico om direct veel nieuwe spelers op te stellen of kies je voor vertrouwde gezichten die weten wat er wordt gevraagd? Fortuna begon goed aan het seizoen, maar ik maak me geen zorgen. Met onze kwaliteiten moeten we spelen voor de winst.”

Aanbevolen
Steijn over pittige EL-loting: ‘Het grote analyseren gaat nu beginnen’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >