Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gorter over situatie bij Ajax: ‘Dat raakt je als persoon’

Dat Ajax momenteel in crisis verkeert, ziet iedereen. Ook Jay Gorter voelt aan alles dat er chaos is binnen de club. Hij probeert zich ervoor af te sluiten, maar geeft toe dat zoiets lastiger is dan menigeen denkt.

27 september 2023 - 16:07
Gorterajafey800
Gorter wil weinig kwijt over de situatie rond Mislintat. © Pro Shots

Na afloop van de uitgespeelde klassieker (0-4), verscheen Gorter voor de camera van ESPN. De doelman zag hoe Ajax met het inbrengen van Chuba Akpom iets probeerde te forceren, maar al razendsnel achter de feiten aanliep. “Als Santiago Gimenez binnen drie minuten zo vrij voor mijn neus staat en de 0-4 binnenschiet, gaat de nachtkaars wel een beetje uit.”

Het is niet de eerste keer dat er mensen in het verkeerde shirt voor de neus van Gorter opduiken. Het aantal tegengoals dat Ajax dit seizoen al om de oren kreeg, baart zorgen. “Het gebeurt heel vaak dat spelers van de tegenpartij vrij staan, ja. Daar moeten we mee aan de slag.”

Ondertussen dondert en bliksemt het in de top bij Ajax. De pijnlijke nieuwsberichten bereiken ook Gorter. “Als ik m’n telefoon open, is het nog steeds bezig. Er gebeurt binnen de club een hoop op dit moment. We proberen ons daar zo veel mogelijk voor af te sluiten en als team te voetballen, maar dat is lastiger dan je denkt.” 

Aanbevolen
Van den Boomen vindt het niet gek dat Steijn veel wisselt

Het doet Gorter pijn om ‘zijn’ club zo te zien. “We hebben net met 0-4 op onze donder gekregen in een klassieker. Hoe slecht we op het veld staan, wat we doen, hoe het eruit ziet én wat er binnen de club gebeurt, is een en al chaos. Dat raakt je als persoon.”

Tot slot wordt Gorter gevraagd naar de inmiddels ontslagen Sven Mislintat, die tegen de doelman zou hebben gezegd dat hij zo snel mogelijk plaats moet maken voor Diant Ramaj. “Daar wil ik het niet meer over hebben. Het is nu voorbij. Ik wil me zo snel mogelijk focussen op voetbal. We zien allemaal dat dat nodig is. Nu moeten we door.”

Aanbevolen
Berghuis ziet hoe Feyenoord problemen van Ajax pijnlijk blootlegt

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >