Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Bergwijn trekt nu al spijkerharde conclusie: ‘Dit gaat zo niet langer’

Steven Bergwijn heeft geen goed woord over voor het spel van Ajax tegen FC Twente (3-1). De aanvaller weigert naar excuses te zoeken. Hij weet dat het op alle fronten vele malen beter moet en is uiterst kritisch op de geleverde teamprestatie.

17 september 2023 - 20:36
Bergwijn Na Twente 1200
Bergwijn spreekt over een schandalige prestatie. © Pro Shots

“Ik heb me aan alles geërgerd. De scherpte, hoe we beginnen, hoe we voetballen, hoe we de duels aangaan. Eigenlijk niet aangaan… Zo kan ik nog wel even doorgaan,” vertelt Bergwijn in gesprek met ESPN.

“Ik heb er eerlijk gezegd geen woorden voor. We kunnen alles de schuld geven. Ja, we hebben een nieuw team en nieuwe spelers. Dat weten we, maar we krijgen na zeven minuten al een goal tegen. Zomaar stappen we in. Vier minuten later is het weer raak. Dan is het klaar, gewoon over.”

Vooral de manier waarop Ajax tot tweemaal toe uit de kleedkamer kwam zit Bergwijn niet lekker. De Amsterdammers hadden binnen een minuut al op achterstand kunnen staan, maar hadden geluk dat Manfred Ugalde de opgelegde kans onbenut liet. Toch stond het elf minuten later al 2-0. Ook na rust kreeg de thuisploeg in rap tempo een megakans.

“Als je ziet hoe we aan beide helften beginnen…” vervolgt Bergwijn. “Na een minuut krijg je al een grote kans tegen en dat is de hele wedstrijd het geval. Je moet gewoon met je hart spelen. Dat heb ik gemist.”

Aanbevolen
Gorter: ‘Laten we niet doen alsof ik onder zes ballen door dook’

Het zijn duidelijke woorden van de linksbuiten, die daarbij overigens ook in de spiegel mag kijken. We zien graag Ajacieden die met hun hart spelen, maar misschien moet hij daar zelf mee beginnen. Als aanvoerder wordt Bergwijn gezien als een van de nieuwe leiders van het gerenoveerde Ajax. Toch slaagde hij er zelf ook geen moment in om zijn ploeggenoten op sleeptouw te nemen.

“Ik begon nog wel oké,” stelt Bergwijn over zijn eigen prestatie. “Ik wilde het team meenemen, maar op een gegeven moment ga je tegen jezelf voetballen. Dat heb je deze wedstrijd gezien.”

Brian Brobbey zorgde er met zijn treffer voor dat Ajax toch nog lange tijd mocht hopen op een resultaat, maar een gelijkspel zat er eigenlijk geen moment echt in. Dat Ajax na rust iets meer controle had over de wedstrijd, was volgens Bergwijn ook niet echt de verdienste van zijn ploeg.

“Om eerlijk te zijn denk ik dat het meer aan Twente lag dan dat wijzelf iets anders deden. Het was gewoon niet goed. Het was schandalig wat we hebben laten zien. We moeten ons best doen om de boel weer om te keren. Dit gaat zo niet langer. Zo win je van niemand,” is de spijkerharde conclusie na slechts vier eredivisiewedstrijden.

Aanbevolen
Steijn: ‘Waar moet je beginnen als er geen coaching is?’

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >