Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Akpom: ‘Ik wil spelen en iedereen laten zien wat ik kan’

Chuba Akpom (27) is enorm te spreken over zijn eerste weken in Amsterdam. De man met rugnummer 10 voelt zich helemaal thuis bij Ajax en kan niet wachten om het seizoen te hervatten.

13 september 2023 - 11:47
Akpom 1200
Akpom tijdens zijn invalbeurt in Sittard. © Pro Shots

“Het is een fantastische club met leuke, vriendelijke mensen. Ik voel me hier erg welkom”, vertelt Akpom in een interview met AjaxTV. “Vooral door Sven Mislintat. Hij maakte mij hier wegwijs en ontving mijn familie met open armen. Hij is echt top. Een geweldige man.”

Een flinke lofzang voor de directeur voetbalzaken. Akpom doorliep de jeugdopleiding van Arsenal, een club waar Mislintat eerder scout was. De aanvaller debuteerde in 2013 bij de club uit Londen. Hij speelde in totaal twaalf keer in het eerste elftal, maar slaagde er niet in om door te breken.

Akpom trok later de shirts van onder meer Brentford, Brighton & Hove Albion, PAOK Saloniki en Middlesbrough over zijn schouders. Bij laatstgenoemde maakte hij op het tweede niveau van Engeland flink indruk. Hij maakte 34 doelpunten in 82 wedstrijden. De Londenaar met Nigeriaanse roots werd dan ook uitgeroepen tot Speler van het Jaar van het afgelopen seizoen in de Championship.

Aanbevolen
Win kaarten voor Ajax - Feyenoord!

De concurrent van Brobbey maakte begin september zijn Ajaxdebuut op bezoek bij Fortuna Sittard. “Mijn debuut was oké. Het was goed om wat minuten te maken,” blikt Akpom terug op zijn invalbeurt. “Helaas hebben we niet gewonnen, maar nu kunnen we verder bouwen. Het zal wel even duren voordat iedereen aan elkaar is gewend, maar we moeten professioneel zijn en ons zo snel mogelijk aanpassen. Er is nog veel werk te doen en dat kost tijd. We zitten in een proces, maar we hebben de kwaliteiten om succesvol te zijn.”

Waar veel Ajacieden op dit moment interlandverplichtingen hebben, had Akpom de tijd om naar Engeland te gaan en zijn familie te zien. “Ik heb daar zelf ook getraind om fit te blijven. Ik kwam deze week fris terug en ben helemaal klaar voor de hervatting van het seizoen. Ik heb veel zin in zondag als we op bezoek gaan bij FC Twente. Ik wil spelen en iedereen laten zien wat ik kan.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >