Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vrouw Van ’t Schip had vurige wens dat John weer aan de slag ging

Kort nadat John van ’t Schip werd aangesteld als nieuwe interim-hoofdtrainer van Ajax, schoof hij aan voor een digitaal vraaggesprek. Daarin vertelt de voormalig aanvaller waarom hij juist nu instapt.

30 oktober 2023 - 14:52
Schipvrouw800
Van ’t Schip vindt zijn aanstelling als tussenpaus logisch. © Pro Shots

Van ‘t Schip zette zijn handtekening onder een contract tot de zomer van 2025. Hij was al met de club in gesprek over een rol in het technisch management, maar na het vertrek van Maurice Steijn zat Ajax plots met een vacante positie. Van ’t Schip maakt daarom het seizoen af als interim-trainer, waarna hij alsnog een technische rol krijgt.

Tijdens een digitaal rondetafelgesprek, waar Ajax Life onderdeel van was, krijgt Van ’t Schip de vraag wanneer en door wie hij is gepolst voor de functie als hoofdtrainer. “Dat was na het uitduel met FC Utrecht. Ik was in Griekenland met mijn zoon en dochter om bij te komen van de uitvaart en alle perikelen rond het overlijden van mijn lieve vrouw. Toen ben ik gebeld door Jan van Halst.”

Aanbevolen
Van ’t Schip ziet gebrek aan leiderschap in huidige selectie Ajax

Velen vroegen zich af waarom Van ’t Schip juist nu instapt. Ajax verkeert in een diepe sportieve crisis, terwijl het overlijden van zijn vrouw pas kortgeleden is. De 59-jarige trainer legt uit dat hij de club graag wil helpen. Daarnaast was het een vurige wens van zijn vrouw Daniëlle dat hij weer aan de slag ging.

“Ajax is mijn club. Het is de club die mij heeft groot gemaakt. Ik heb veel aan Ajax te danken. Het doet me pijn de huidige situatie te zien. Ik kan wel langs de kant dingen roepen, maar ik heb nu de mogelijkheid in te stappen en daadwerkelijk te helpen. Mijn vrouw zei: ‘John, dit zijn kansen die je moet pakken. Het is goed voor jou om je volledig te geven in dat proces. Anders zit je thuis. Word je daar beter van?’ Haar vurige wens was dat ik weer aan de slag ging.”

Dat Van ’t Schip als tussenpaus is aangesteld, vindt hij niet meer dan logisch. “In de voetballerij weten we allemaal hoe dingen gaan. Het is op dit moment duidelijk dat er eerst bovenin bij Ajax zaken vorm moeten krijgen. Niet alleen bij het eerste elftal. Ik vind het dus heel logisch dat nu nog niet is gekeken naar de langere termijn. Ik heb er zelf mee ingestemd.”

Aanbevolen
Van ’t Schip predikt duidelijkheid, aanvallend voetbal en plezier bij Ajax

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >