Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Mosselveld complimenteert medici na adequaat handelen rond Vaessen

Het duel tussen RKC en Ajax werd zaterdag gestaakt, nadat Etienne Vaessen in botsing kwam met Brian Brobbey en roerloos op het veld bleef liggen. Medici waren er snel bij om te helpen. De doelman is na de wedstrijd bij kennis naar het ziekenhuis gebracht.

01 oktober 2023 - 09:48
Vaessenbij800
Vaessen was gelukkig snel weer aanspreekbaar. © Pro Shots

Frank van Mosselveld, algemeen directeur van RKC, verscheen na afloop voor de camera van ESPN om een update over Vaessen te geven. Gelukkig was die positief. “Hij reageerde alweer op het veld. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig was hij aanspreekbaar, maar hij weet totaal niet meer wat er is gebeurd.” 

Toen bleek dat het goed mis was, spoedden medici zich naar de keeper. Het is goed om te zien dat er tegenwoordig zo adequaat wordt gereageerd op dit soort situaties. Dat vindt ook Van Mosselveld. “Een groot compliment naar de medici, die gelijk zijn begonnen met reanimeren omdat hij niet reageerde en out was.”

Dat de arts gelijk begon met reanimeren, had te maken met het aangescherpte medisch protocol. “Zoals het er nu naar uitziet, was er niets met het hart, maar vooral de tik die hij tegen de zijkant van het hoofd kreeg. Daardoor ging hij volledig out. We weten allemaal wat er in het verleden is gebeurd met Abdelhak Nouri. Vanuit daar is het protocol aangescherpt en gevolgd. Als je het niet zeker weet, begin je automatisch met reanimeren.”

Aanbevolen
Duel met RKC gestaakt na grote schrik rond doelman Vaessen

Terwijl Vaessen met doeken werd afgeschermd van het publiek, kwam hij op het veld gelukkig alweer bij. “Maar hij is wel een behoorlijke periode helemaal out geweest.  Vervolgens is hij in de kleedkamer volledig medisch gecheckt. Daarna zijn de ambulancebroeders naar binnen gegaan en die hebben hun protocol bij hoofdletsel gevolgd.” 

Het waren nare beelden, die je niet wil zien. De schrik zat er bij alles en iedereen goed in, niet in de laatste plaats bij de spelers. “Hij werd afgeschermd, wat natuurlijk afschrikt. Je hebt geen idee wat er aan de hand is. We hebben de spelers direct mee naar binnen genomen. Een aantal spelers die dicht op de situatie stonden, waren gebroken. Een aantal brak op het veld, anderen eenmaal binnen.” 

Al vrij snel werd duidelijk dat er niet meer zou worden gevoetbald in het Mandemakers Stadion. Daar had iedereen uiteraard begrip voor. “Je kunt je voorstellen welke impact zoiets heeft, als dit met een teamgenoot gebeurt. We hebben vrij snel met Michiel Kramer besloten dat doorspelen totaal geen zin meer had, ondanks dat Etienne op dat moment al bij was.”

Van Mosselveld vertelt dat Vaessen na de wedstrijd naar het ziekenhuis is vervoerd om scans te maken. Laten we hopen dat die positief zijn. We duimen blaren op onze vingers en wensen de doelman onwijs veel sterkte toe.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >