Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van Gaal adviseert terugkeer Blind in rvc

Louis van Gaal ziet Danny Blind graag terugkeren in de raad van commissarissen bij Ajax. De inmiddels 62-jarige Blind moet als voetbalman zitting nemen in het controlerende bestuursorgaan.

12 oktober 2023 - 09:50
Danny Blind Rvc 1200
Blind zat van 2018 tot 2021 ook in de rvc. © AFC Ajax

Dat de naam van Blind valt, is niet verrassend. De afgelopen dagen werd in verschillende media gesproken over een mogelijke terugkeer van het clubicoon. Het Algemeen Dagblad weet dat Van Gaal het liefst ziet dat Blind terugkeert in de raad van commissarissen. Een rol die hij van 2018 tot 2021 al eerder bekleedde.

Destijds stopte hij als lid van de rvc, omdat hij als assistent-trainer van bondscoach Van Gaal mee kon naar het WK in Qatar. In eerste instantie werd gedacht dat Blind zijn functie slechts tijdelijk neerlegde. Dat hij na het winterse wereldkampioenschap zou terugkeren, leek slechts een formaliteit. Het liep anders.

Na zijn periode bij Oranje verklaarde Blind dat hij zijn handen graag vrij wilde houden. Ook het vervelende vertrek van zoon Daley – die hard botste met Alfred Schreuder – heeft niet meegeholpen. Sindsdien ontbreekt het in de rvc van Ajax aan een persoon met kennis van zaken als het om voetbal gaat.

Aanbevolen
Beuker moet voetbalorganisatie Ajax nieuwe structuur geven

Adrie Koster nam de rol van Blind tijdelijk over. Ook Jan van Halst was kortstondig lid van de rvc, alvorens hij werd doorgeschoven als interim-directeur. Daardoor zit Ajax momenteel met een vacante positie. Eerder werd bekend dat Michael van Praag en Leo van Wijk het controlerende bestuursorgaan gaan versterken.

Sinds Ajax wereldkundig maakte dat Van Gaal adviseur wordt van de rvc, zit de voormalig toptrainer niet stil. Hij wil graag dat Marijn Beuker bij het Schotse Queen’s Park wordt losgeweekt om de gehele voetbalorganisatie binnen Ajax een nieuwe structuur te geven.

Het volgende advies is dus een terugkeer van Blind. De oud-speler – die met Ajax vijfmaal kampioen werd, de Champions League én wereldbeker won – wordt gezien als de ideale man met voetbalkennis in de rvc.

Aanbevolen
Van Praag en Van Wijk teruggevraagd bij Ajax als rvc-leden

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >