Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Supportersgroeperingen vragen Steijn eer aan zichzelf te houden

Ajax reist deze week af naar Brighton voor het Europa Leaguetreffen met Brighton Hove & Albion. Als het aan diverse supportersgroeperingen ligt, vertrekt de ploeg zonder trainer Maurice Steijn naar de Engelse kustplaats.

23 oktober 2023 - 12:02
Steijn 1200 (1)
Steijn krijgt Ajax niet aan de praat. © Pro Shots

We zien wel vaker oproepen op sociale media waarin wordt geroepen om het hoofd van de trainer. Dat gebeurde niet zo lang geleden nog bij Alfred Schreuder. Zelfs Erik ten Hag kreeg ermee te maken. Dat gold ook voor Peter Bosz, toen duidelijk werd dat Ajax hem zou aanstellen.

In Utrecht volgde zondag de zoveelste grote teleurstelling. Steijn gaf aan vertrouwen te voelen binnen de club, maar supportersgroeperingen vragen hem nu openlijk zijn conclusies te trekken. Er zit al wekenlang geen enkele lijn in het Ajaxspel. Het is volstrekt los zand. Er is geen sprankje vooruitgang, we spotten geen aanknopingspunten en zien louter moedeloze spelers zonder enig vertrouwen, lef en branie. Wat is überhaupt de spelopvatting?

Aanbevolen
Boosheid en gelatenheid na nieuw debacle in Utrecht

Ook als Supportersvereniging Ajax vinden we het dramatisch hoe onze club sportief presteert. Dit doet echt pijn aan onze Ajaxharten. We denken en verwachten dan ook dat de beleidsbepalers in de Johan Cruijff Arena op het juiste moment de benodigde keuzes maken.

Dat neemt niet weg dat veel supporters en supportersgroeperingen laten weten dat het zo per direct niet langer kan. De koek is op. De ballon is leeg. Zelfs de gifbeker is in stukken uiteengevallen. Bij de verschillende supportersgroeperingen lezen we dan ook de volgende tekst:

“Steijn, tijd om afscheid te nemen. We gaan liever zonder een trainer naar Brighton, dan met jou. Je hebt voldoende tijd gehad om met deze selectie betere resultaten te behalen. Op dit moment staan we zeventiende in de eredivisie. Ajaxonwaardig, maar zelfs met deze spelers waarvan veertien internationals hoor je niet op de zeventiende plek te staan. Dus Maurice, houd de eer aan jezelf en ga! Onze steun heb je niet meer!”

Daar wordt nog het volgende aan toegevoegd: “Mocht Maurice niet zelf opstappen, dan verzoeken we de raad van commissarissen en directie van Ajax om niet dezelfde fout te maken als vorig jaar en dus niet te lang te wachten met het nemen van een beslissing.”

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >