Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Boosheid en gelatenheid na nieuw debacle in Utrecht

Zelden moest een gifbeker zo ver worden leeggedronken als dit seizoen bij Ajax. Of kunnen we beter over een tot de nok toe gevuld zwembad spreken? Ook FC Utrecht-uit liep voor Ajax weer uit op een debacle: 4-3. In het uitvak vochten boosheid en gelatenheid om voorrang.

Door Jordy Haak
23 oktober 2023 - 10:44
Hoofdplaat Utrecht 1200
Hoeveel kan een Ajaxsupporter verdragen? © De Brouwer

Wat moeten we nog zeggen na een nieuwe nederlaag? We weten inmiddels bijna niet meer beter. Voor het gevoel van een overwinning moeten we terug naar augustus. Dat is schrijnend, pijnlijk en totaal Ajaxonwaardig.

In Stadion Galgenwaard draaide Ajax een 2-0-achterstand om in een voorsprong, om vervolgens alsnog te verliezen. Van verdriet naar vreugde en weer keihard terug naar verdriet.

Steven Bergwijn sprak na het laatste fluitsignaal de afreisde supporters in het uitvak toe. Het is mooi dat de aanvoerder zijn verantwoordelijkheid nam, maar we hadden liever gezien dat hij zijn voeten liet spreken. Vol boosheid, chagrijn maar ook gelatenheid keerden de twaalfhonderd afgereisde Ajacieden huiswaarts.

Onze fotograaf De Brouwer legde alles haarfijn vast. Klaar met plaatjes kijken? Dan kun je nog een (protest)stem uitbrengen op jouw Ajacied van de Wedstrijd.

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >