Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Supporters grootste uitblinkers aan Ajaxzijde in Brighton

Aan de sportieve crisis bij Ajax komt nog geen einde. Op bezoek bij Brighton & Hove Albion (2-0) werd opnieuw een nederlaag bijgeschreven. Uitblinker aan Amsterdamse zijde? Het uitvak, dat zich wel van zijn beste kant liet zien.

Door Jordy Haak
27 oktober 2023 - 09:17
Supporters Brighton 1200
De Ajacieden laten zich goed horen. © Pro Shots

De Europese awayday aan de Engelse zuidkust was bijzonder geliefd. Het uitvak zat ramvol en er reisden ook veel supporters zonder kaartje af naar Brighton. Sportieve malaise of niet, Ajacieden volgen overal. De pubs in het centrum stroomden vol, net als de terrassen langs het strand. Daar was het prima toeven, want het zonnetje liet zich regelmatig zien.

Opgewarmd door de fijne omstandigheden in Brighton, lieten afgereisde supporters zich ook in het Falmer Stadium goed horen. Negentig minuten lang, achter Ajax Amsterdam. Ook bij een achterstand en toen het duel eigenlijk al was gespeeld. Het waren fijne taferelen in barre Ajaxtijden.

Aanbevolen
Maduro verklaart spelopvatting en ‘realisme’ tegen Brighton

Joël Veltman kon rekenen op een warm applaus en dat viel ook de Ajaxselectie ten deel na het laatste fluitsignaal. Nee, niet omdat het zo goed was. Integendeel zelfs. Wel om te laten zien dat we onvoorwaardelijk achter onze club staan.

Onze fotograaf De Brouwer bracht de hele trip weer haarscherp in beeld. De tofste beelden hebben we verzameld in ons fotoverslag. Klaar met plaatjes kijken? Dan kun je hier nog een (protest)stem uitbrengen op jouw Ajacied van de Wedstrijd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2023/2024

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >